Spyshots

MINI Clubman laat op zich wachten

Stiekem hadden we 'm in Genève al verwacht, de nieuwe MINI Clubman. Een jaar geleden kregen we immers al de conceptversie ervan te zien, maar sindsdien is het verdacht stil rond het model. Gelukkig bewijzen deze spyshots dat 'ie er wel degelijk aan zit te komen.

Het concept dat we vorig jaar tijdens de Autosalon van Genève te zien kregen gooide hoge ogen op. Want als voorbode van de nieuwe MINI Clubman oogde dat studiemodel behoorlijk flamboyant en ook van het productiemodel wordt zodoende verwacht dat deze z'n voorganger overtreft. Bovendien zal de nieuwe Clubman veel praktischer ingesteld zijn.

Zes deuren
De grootste verandering voor de MINI Clubman is het formaat. De auto zal flink wat breder worden en ook in de lengte komen er de nodige centimeters bij. Dat laatste is gedaan zodat er volwaardige achterportieren gemonteerd konden worden. Het karakteristieke 'zelfmoorddeurtje' aan één zijde is daarmee passé. Jammer, maar er komt wel wat voor terug. De achterbank is nu van twee kanten en makkelijker te bereiken en de bagageruimte neemt toe. Die grotere bagageruimte is nog wel gewoon via de twee kenmerkende achterdeurtjes te bereiken. Kennelijk kon MINI het niet over z'n hart verkrijgen om ook van deze deurtjes afscheid te nemen. En dat maakt de nieuwe Clubman alsnog een zesdeurs, wat nog altijd uniek is.

New York?
Zoals hierboven al geschreven hadden we de nieuwe MINI Clubman in Genève verwacht, maar daar stond 'ie niet. Waar en wanneer hij wel z'n debuut gaat beleven, is niet bekend. Mogelijk in New York volgende week? Dat hij zo goed als af is, bewijzen deze spyshots in elk geval. Lang kan het dus niet meer duren.

Gerelateerde artikelen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.