Spyshots

Nieuwe neus voor Mercedes-Benz SL

Dat is het voordeel van het in huis hebben van vele modellen; je blijft lekker bezig. Als de ontwikkeling van een gloednieuw model niet aan de gang is, dan word je wel aan het werk gezet door een bestaand model. In het geval van Mercedes-Benz is dat de SL-klasse. Die is onder meer toe aan een nieuwe neus.

Voor sommigen zal het nieuwe front voor de SL-klasse als geroepen komen. Niet zelden wordt er namelijk kritiek geuit op de snoet van de grand coupe-cabriolet van Mercedes. Die zou te stomp en een beetje uit balans zijn ten opzichte van de rest van de koets. Eenzelfde mening die ook, maar weliswaar minder vaak over de AMG GT wordt uitgesproken. Daar is iets voor te zeggen, want van bovenaf bezien is de neus van die sportcoupé inderdaad een stuk puntiger. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat de gefacelifte SL wat dat betreft in de voetsporen treedt van de AMG GT. Mercedes houdt dat echter nog strikt voor zichzelf, gezien de vele camouflage vooraan.

Reepjes licht
Ook aan de achterzijde rond de cabrioconstructie wordt er een en ander verhuld. Waarom precies, dat weten we nog niet. Of Mercedes houdt ons gewoon voor het lapje natuurlijk. Dat een gewijzigde achterbumper, uitlaatpijpen en de achterlichtunits tevens onderdeel uitmaken van de facelift, is eerder regel dan uitzondering. Naar verluidt zullen de lichtunits het meest verrassen; die worden vermoedelijk een stuk smaller. Bijna reepjes. Onderhuids blijft het overwegend bij het oude. De SL reed er immers al zeer modern bij.

Gerelateerde artikelen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.