Spyshots

Beoogde Kia Niro blijkt Chinese Koreaan

Saaie crossovers zijn er al genoeg en daarom waren we blij verrast toen Kia met de Niro Concept op de proppen kwam. Echter nu, anderhalf jaar later, lijkt het verstandig het enthousiasme rond het productiemodel meer dan een beetje bij te stellen.

/ Update 11 februari 2015: We blijken het bij het verkeerde eind te hebben gehad. De auto op de foto's is niet de productieversie van de Kia Niro, maar is vermoedelijk de KX3, een speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld model. Dus we kunnen opgelucht ademhalen. De Niro heeft alsnog de kans om het spraakmakende design van de conceptcar waar te maken in zijn productiegedaante.

Origineel bericht:
Het hier op de foto's zichtbare productiemodel van de Kia Niro is nog maar een schim van de stoere conceptversie uit 2013. Nu zijn studiemodellen doorgaans altijd goed bedoelde karikaturen op vier wielen, maar hier lijkt ondertussen toch serieus iets mis te zijn gegaan. Heeft onze spionagefotograaf het wel bij het rechte eind? Is dit wel degelijk de toekomstige Kia Niro en niet een mule op basis van de eerste generatie Sportage? Want spannend oogt dit prototype allesbehalve, ondanks dat de plakkaten aan camouflage nog vele (cruciale) details verhullen.

Hart uit, verstand op tien
De Niro moet het gat gaan vullen tussen de Soul en de Sportage en daarmee kan deze Kia de Renault Captur, Peugeot 2008 en Opel Mokka tot zijn toekomstige concurrenten rekenen. Maar of deze modellen het warm gaan krijgen van de Niro valt te betwijfelen. Nog maar te zwijgen over de Nissan Juke en Jeep Renegade, twee eigenzinnige crossovers waarvan we dachten dat die nu juist op hun tellen moesten gaan passen. Niet dus. De Kia Niro lijkt een auto te worden in de categorie 'hart op nul, verstand op tien', bedoeld voor een koperspubliek dat sexappeal een vies woord vindt.

2016
Onder de kap verwachten we nu ook geen vuurwerk meer. Al hield de Niro Concept het ook al relatief bescheiden met zijn 160 pk sterke 1.6 T-GDI. Die turbomotor is mogelijk zelfs al te veel van het goede voor het productiemodel. Bij een 1.0 en 1.2 liter houdt Kia het waarschijnlijk voor gezien vanaf 2016, het jaar waarin de lancering staat gepland.

Gerelateerde artikelen

Vraagtekens rond nieuwe Kia Niro Hybrid

Autonieuws
Kia Niro
> Artikel lezen

Dievengilde jat 56 velgen van kakelverse Kia Niro's

Autonieuws
Dievengilde jat 56 velgen van kakelverse Kia Niro's
> Artikel lezen

Prijs Kia Niro en Optima Plug-In Hybrid bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

Autonieuws
Kia breidt hybride-aanbod uit met Niro en Optima
> Artikel lezen

Kia presenteert elektrische Niro op CES

Autonieuws
Kia presenteert elektrische Niro op CES
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.