Spyshots

Hyundai ix20 onder het mes

Hyundai wil niet dat de ix20 achterop raakt en is daarom bezig met het klaarstomen van de gefacelifte ix20. Die komt overigens verrassend veel later dan de reeds opgefriste en verkrijgbare Kia Venga.

Hyundai's en Kia's zijn bloedbroeders die stuk voor stuk vrij innig met elkaar optrekken. Introduceert Hyundai een nieuwe model dan kun je er vergif op innemen dat Kia kort daarna een technische evenknie presenteert. Bij de ix20 en de Venga ligt dat anders. Die kwamen een jaar na elkaar en zo verloopt het ook met hun vernieuwde versies. De opgewaardeerde Venga werd immers onlangs op de markt gebracht, terwijl dat moment pas eind 2015 dan wel begin 2016 voor de gefacelifte ix20 staat te gebeuren.

Bescheiden facelift
Hyundai is intussen aanbelandt bij haar designtaal Fluidic Sculpture 2.0, maar de eerste generatie wijkt daarvan niet eens zo veel af. Mede vanwege deze reden zal de facelift voor de ix20 niet uit rigoureuze veranderingen bestaan. Reken op iets scherper getekende lichtunits hier, dito bumpers daar en enkele interieur-updates. Aan de binnenkant zijn de wijzigingen misschien wel het grootst. Motorisch blijft alles bij het oude, maar meer hierover ongetwijfeld in de aanloop naar de IAA in Frankfurt, waar de vernieuwde ix20 zijn première beleeft.

Gerelateerde artikelen

Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten

Autonieuws
Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Hyundai ix20

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Hyundai ix20
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.