Spyshots

Nieuwe Opel Astra legt meer details bloot

Opel maakt zich op voor de geheel nieuwe Astra-familie, waarvan de vijfdeurs hatchback de eerste zal zijn die eind 2015 het levenslicht ziet. Op het moment van schrijven trotseert een drietal prototypes van dat model de barre weersomstandigheden rond de poolcirckel.

Binnen een jaar valt er kennis te maken met de nieuwe Astra. En met nieuw bedoelen we ook echt nieuw. Dus geen Corsa-achtige taferelen van Opel dit keer, maar een auto die compleet vanaf een leeg vel papier is onttrokken. Een goede zaak, anders wordt er gevreesd dat er geen orde op zaken wordt gesteld.

Lichter, strakker en toch groter
Met zoal het nieuwe D2XX-platform van GM, waarop ook de nieuwe Volt staat, als basis belooft de nieuwe Astra wél vele kilo's lichter te zijn dan zijn voorganger. Gemiddeld tot zo'n 100 kilogram, terwijl de Astra qua formaat gaat groeien. Dat laatste zal je niet meteen zien overigens, want daar hebben de designers dan weer voor gezorgd.
Op deze foto's is al goed waarneembaar dat de nieuwe Astra een stuk scherper is gelijnd dan zijn voorganger. En anders geeft de strakke, boemerang-vormige LED-verlichting dat min of meer wel te kennen. Hoewel de jaren beginnen te tellen staat de huidige Astra nog altijd te boek als een fraaie auto. Uiteraard wil Opel dit vasthouden en naar verluidt is daarvoor met een schuin oog naar de Monza Concept gekeken.

Drie- en viercilinders
Motorisch pakt Opel uit met de bekende viercilinder-benzines en -diesels. Die zijn immers onlangs nog grondig herzien of zelfs compleet nieuw ontwikkeld. Inclusief de bijbehorende transmissies. De meest interessante motor is echter de 1.0 liter driecilinder, bekend uit de Adam en vernieuwde Corsa. In de Astra gaat dat blokje vermoedelijk 115 pk leveren.

Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Irmscher previewt zijn nieuwe Opel Astra

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.