Spyshots

BMW test X1 en nieuw model genaamd 'FAST'

BMW staat bijna op het punt om twee nieuwe modellen toe te voegen aan haar voorwielaangedreven productgamma. Het betreft hier de nieuwe generatie van de X1, samen met een onbekend model. Die laatste wordt binnen de bedrijfsmuren ‘FAST’ genoemd en beiden zijn saampjes in het koude, hoge Noorden op de foto gezet.

Met de komst van de 2-serie Active Tourer maakte BMW een voor het merk opmerkelijke maar o zo belangrijke stap. Voortaan wordt er niet meer gezworen bij achterwielaandrijving en naast de 2-serie Active Tourer komen er binnenkort nog meer voorwielaangedreven BMW's het merk versterken. De eerste nieuwkomer is de volgende generatie X1. Meer details daarover zijn helaas niet naar buiten gekomen, dus verwijzen we je graag naar een eerder verschenen artikel om niet in de herhaling te vallen.

FAST, wie?
Nu niet meteen wegklikken, want hiermee is alles nog niet verteld rond deze spyshots. Samen met de X1 reedt namelijk een tweede auto mee en dat was geen reserve-prototype van de X1. Nee, het betrof een geheel nieuw model van BMW. Een officiële naam heeft hij nog niet gekregen, maar intern wordt hij FAST genoemd, wat staat voor Family Active Sports Tourer. Ja, dat vermoedt inderdaad op een soort kruisbestuiving tussen de 2-serie Active Tourer en Family Tourer. Deze laatste biedt plaats aan zeven inzittenden, wat naar alle waarschijnlijkheid de FAST eveneens zal doen. Dan blijft het Sport-gedeelte nog over, wat an sich boekdelen spreekt maar tegelijkertijd vraagtekens oproept. Bijster sportief oogt de FAST immers niet en het is ook niet meteen een eigenschap die we toebedelen aan een 7-persoons MPV. Zelfs niet als deze door BMW wordt gebouwd. Maar goed, we laten ons graag verrassen.

Motoren
De BMW FAST zal op het platform van de 2-serie Active Tourer komen te staan en daarmee ligt het voor de hand dat hij dezelfde motoren mee gaat krijgen. Een plug-in hybride zou ook op de planning staan. Voor uitspraken over prijzen is het uiteraard nog te vroeg, maar we schatten zo in dat die van de FAST iets hoger zullen dan die van de X1. Een datum voor de onthulling is eveneens nog niet bekend, maar reken op begin 2016.

Gerelateerde artikelen

Oude en nieuwe BMW X1 houden elkaar warm

Spyshots
BMW X1
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.