Spyshots

Gefacelifte Kia Cee’d zoekt sneeuw op in Zweden

Na een kleine vier jaar vindt Kia het welletjes: de Cee'd is toe aan een facelift. Onze fotograaf heeft in het hoge, koude noorden van Zweden een gecamoufleerd prototype gespot.

De hoeveelheid bepakking duidt erop dat het testen van de vernieuwde Kia Cee'd zich nog in de beginfase bevindt. Toch gaan er geruchten de ronde dat de Kia zijn gezicht nog dit jaar zal laten zien, dan wel begin 2016. Hoe dan ook, een vernieuwingsronde is heel verstandig. Dit brengt de Cee'd weer eens onder de aandacht, iets dat het model wel kan gebruiken. Met name in Nederland is de Cee'd – na een voortvarende start – in de achtergrond verdwenen, waaraan strengere grenzen voor een lagere bijtelling de voornaamste reden is.

21% graag
Hoewel de Cee'd ook veel auto biedt voor de particulier is het een typische 'zakenauto'. En om de Cee'd weer in het vizier van leaserijder te krijgen is een motor in de bijtellingklasse van 21% (per 2016) zeer welkom. Of dit gaat lukken is nog koffiedik kijken, maar we hebben er goede hoop op. Zeker is in elk geval dat er Euro6-motoren op stapel staan met vermogens die uiteenlopen van 100 naar 186 pk.
Tevens komen er twee 1.6 liter diesels met een vermogen van 110 of 136 pk. En allen zullen gekoppeld kunnen worden aan een nieuwe DCT (Double Clutch Transmission) met zeven verzetten.

Pro_Cee'd achterna?
Hoe het met de cosmetische aanpassingen gesteld is, is door de hevige camouflage ook nog afwachten. Maar het ligt in de lijn der verwachting dat de grille, koplampen en bumpers aangepakt zullen zijn. Het lijkt er een beetje op dat Kia de vijfdeurs Cee'd het sportieve uiterlijk van de driedeurs Pro_Cee'd GT wil meegeven.

Gerelateerde artikelen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.