Spyshots

Eerste blik op nieuwe Lexus RX

De Lexus RX kennen we inmiddels al weer sinds 1998 en sindsdien zijn er drie generaties de revue gepasseerd. In Europa heeft Lexus er nooit enorme potten mee kunnen breken. Niet zo gek ook, want het segment waarin hij opereert is genadeloos. Met deze vierde generatie gooit Lexus het over een andere boeg. En dat moet nieuwe perspectieven bieden.

De huidige generatie van de Lexus RX is sinds 2008 bij ons leverbaar. In 2012 volgde er een facelift die vooral het design wat aanscherpte. Nu, bijna drie jaar later, lijkt het erop dat de rimpels hun tol gaan eisen. Zijn opvolger wordt dan ook druk getest en een eerste prototype daarvan werd vandaag door onze spionagefotograaf betrapt. Wanneer hij te verwachten is? De voorgaande generaties gingen elk zes jaar mee, waardoor het er naar uit ziet dat we de SUV binnenkort mogen verwelkomen, waarschijnlijk eind dit jaar als 2016-model.

NX achterna?
Echter, wat zijn zoal de veranderingen? Laten we vooraan beginnen waar ons oog valt op de veel scherper gevormde grille en tevens hertekende LED-koplampen. Achteraan zijn eveneens nieuwe lichtunits te vinden, samen met een algeheel strakker lijnenplan. Aan weerszijden pronken ditmaal twee opvallende uitlaatsierstukken. Daarnaast zijn de uiterlijke afmetingen een slag groter dan de huidige RX, niet in de laatste plaats om meer afstand te nemen van de onlangs gepresenteerde NX. Het moet resulteren in meer comfort aan boord, met name ook dankzij de toegenomen ruimte.

Atmosferische krachtbron
Lexus is één van de merken die de turbomotor nog niet massaal omarmt. Bij de NX introduceerden de Japanners voor het eerst een benzinemotor met drukvulling, maar of de RX daar ook over gaat beschikken is nog meer zeer de vraag. Met name ook in ons land waar enkel de hybrideversies van het Japanse luxemerk worden gevoerd. Daarover gesproken, de informatie over de nieuwe RX hybrid is nog schaars, maar er hangen geruchten in de lucht dat de elektromotor aanzienlijk meer vermogen zal leveren.

Gerelateerde artikelen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer foto's en prijzen nieuwe Lexus RX 450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.