Spyshots

Nieuwe Porsche 911 GT3 RS verschuilt zich ondergronds

Met de intrede van sociale media is er een nieuwe wind gaan waaien over de digitale snelwegen van het internet. Nieuws is ten alle tijde beschikbaar binnen het kortste moment. Tevens kan tegenwoordig iedereen alles met elkaar delen. Zo zijn wij deze foto’s tegengekomen van de nieuwe nog officieel te onthullen Porsche 911 GT3 RS.

Ver weggestopt in een hoek van een parkeergarage, daar is deze vrijwel ongecamoufleerde Porsche 911 GT3 RS gespot. Het uiterlijk was na eerdere lekkages in principe bekend, echter zijn eventuele wijzigingen altijd mogelijk. Als we het schaalmodel en de ingediende patenten bij de hand houden is het snel duidelijk. De brede achterheupen, grote racevleugel, ventilatieroosters boven de voorwielen, alles komt overeen. Het staat vast, hier zien we de Porsche 911 GT3 RS zoals we hem dit jaar zullen aanschouwen.

11 % extra vermogen
Over de prestaties van Porsche's straatlegale racer zijn daarentegen nog geen zekerheden. de verwachting is dat hij wordt aangedreven door een 4.0 liter zescilinder-boxer met om en nabij de 500 pk. Dat is een forse vermogenstoename, aangezien de laatste generatie het met 450 paarden moest doen.
Is er nog meer te vertellen? Jazeker, manueel schakelen zal naar verluidt niet meer mogelijk zijn. De nieuwe 911 GT3 RS krijgt altijd de beschikking over de automatische PDK met dubbele koppeling, die het vermogen naar 21 inch metende achterwielen stuurt. Vooraan zijn de velgen een inch-maat kleiner. En wanneer je hem verwachten kunt? Een introductiedatum is niet bekend, maar wij zetten ons geld in op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Schaalmodel verklapt Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Sportiefste straatlegale 911: GT3 RS

Autonieuws
Sportiefste straatlegale 911: GT3 RS
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS zo lek als een mandje

Autonieuws
Porsche 911 GT3 RS zo lek als een mandje
> Artikel lezen

De 911-meester rijdt: de Porsche 911 GT3 RS

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.