Spyshots

Nieuwe BMW X1 uitgekleder in beeld

Wederom is de volgende generatie BMW X1 op camera vastgelegd door onze fotograaf. In de tussentijd is er meer camouflage achterwege gelaten, waardoor onder meer de contouren van het design en de lichtunits voor het eerst goed te zien zijn.

Deze nieuwste spyshots bevestigen definitief dat de nieuwe BMW X1 een evolutie van zichzelf wordt. Het exterieur is hooguit ietsje snediger vormgegeven, wat deels wordt versterkt door de geknepen koplampunits en een front dat in z'n geheel spitser is getekend. Tevens doet de ogenschijnlijk sterker aflopende daklijn een duit in het zakje, maar desalniettemin blijft het exterieur erg vertrouwd. Een bewuste keuze van BMW omdat haar (vaste) klanten doorgaans niet zo gediend zijn van grote veranderingen.

Revolutie onderhuids
Onderhuids is het heel andere koek, waar de meeste potentiële kopers dan juist wel weer van gecharmeerd zijn. De nieuwe X1 staat op een compleet nieuwe bodemgroep, intern beter bekend als het UKL-platform. Dit nieuw ontwikkelde platform is een stuk lichter dan de oude en uiteraard geschikt voor zowel voor- als vierwielaandrijving. Motorisch verandert er ook het een en ander. De bekende viercilinder-benzines en -diesels zullen gewoon terugkeren (met krachtigere en schonere prestaties), maar die zullen niet het grote nieuws vormen. Dat zullen de driecilinders zijn. Met het oog op de 2-serie Active Tourer levert BMW daarvan waarschijnlijk zowel een benzine als een diesel, beide 1.5 liter in slagvolume. De eerste is de '18i' met 136 pk en de andere de '16d' met 116 pk.

Introductie
Wanneer de nieuwe BMW X1 precies wordt onthuld is onbekend. De NAIAS in Detroit (januari) is wellicht te vroeg. De Autosalon van Genève (maart) is een goede kanshebber en anders - met het oog op de groeimarkt aldaar - de New York Motor Show (april).

Gerelateerde artikelen

Oude en nieuwe BMW X1 houden elkaar warm

Spyshots
BMW X1
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.