Spyshots

'Gefacelifte Mercedes GLS ook als Maybach'

Nu de dagen een stuk korter zijn, zijn diverse autofabrikanten in het hoge, koude noorden neergestreken om op stapel staande modellen te onderwerpen aan extreem barre omstandigheden. Mercedes-Benz is er daar één van met de vernieuwde GL-klasse, eigenlijk voortaan GLS geheten.

Mercedes-Benz is bezig aan een heus SUV-offensief. Op de G- en GLA-klasse na bevinden alle softroad-modellen zich in een vernieuwingsronde. Dat betekent ook dat de grootste van het leveringsprogramma daar niet aan ontkomt, al zijn de aanpassingen aan de nu nog GL-klasse geheten dan weer het meest bescheiden van het allemaal.

Milde wijzigingen
Terwijl de GLK-klasse (GLC) wordt klaargestoomd voor een compleet nieuwe generatie, ontvangen de M-klasse (GLE) en de GL-klasse (GLS) een facelift. Maar aangezien de GLS zo oud nog niet is, blijven de wijzigingen daaraan beperkt tot een stel hertekende koplampunits, aangepaste achterlichten en een set opgefriste bumpers rondom. Normaliter wijzigt Mercedes ook de grille bij een facelift, maar afgaande op dit prototype, die gespot werd in Scandinavië, lijkt daar bij de GLS geen sprake van.

Maybach-variant
Op Europese bodem heeft de GLS eigenlijk maar één directe concurrent, en dat is de Audi Q7. Geen enkele andere SUV komt qua formaat in de buurt van de GLS, al zitten Mercedes’ eigen GLE en de BMW X5 natuurlijk ook in het vaartwater van de GLS. Of dat straks ook nog geldt op het gebied van luxe valt te betwijfelen. Er gaan namelijk geruchten dat er van de GLS een heuse Maybach-variant komt en de ongekende weelde daarvan is ons inmiddels bekend.

Gerelateerde artikelen

Mercedes GL-klasse nu officieel veranderd in GLS

Autonieuws
Mercedes-Benz GLS
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

Mercedes GLS knalt alvast op het web

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.