Spyshots

Winterpret met de Porsche 911 GT3 RS

Sleetje rijden krijgt een heel andere betekenis wanneer het glij-ijzer een Porsche 911 GT3 RS is. Maar dat betekent ook dat de winterpret er des te groter om is. De koele blikken van de testrijders laten het niet blijken, maar reken er gerust op dat het genieten geblazen is.

Geen haar op het hoofd van de toekomstige koper denkt eraan om met de nieuwe Porsche 911 GT3 RS de sneeuw te trotseren. Want dat is je bijna letterlijk begeven op glad ijs met rond de 500 pk op de achterwielen. Toch wagen de testrijders van Porsche zich hieraan, want deze über-Elfer moet perfectie binnen de huidige mogelijkheden benaderen. Niet alleen omtrent prestaties, maar ook qua betrouwbaarheid. Porsche wil het vuurtje rond de 911 GT3 niet nogmaals laten overslaan.

Double bubble
Valt er verder nog iets zinnigs te schrijven? Nou, eigenlijk niet waarover het fijne nog niet wisten. De nieuwe 911 GT3 RS is immers al meerdere malen poedelnaakt op gedoken, hetzij eenmaal op schaal. Daarop lijkt Porsche ook de touwtjes wat te hebben laten vieren, want de prototypes bevatten nog nauwelijks camouflage. Voor de vorm is er nog een poging gewaagd het double bubble-dak te verhullen, maar ook dat mag eigenlijk geen naam hebben. Het is wachten op de onthulling. Die zal snel volgen, alleen zijn het precieze wanneer en waar onbekend.

Gerelateerde artikelen

De 911-meester rijdt: de Porsche 911 GT3 RS

Spyshots
> Artikel lezen

Schaalmodel verklapt Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS zo lek als een mandje

Autonieuws
Porsche 911 GT3 RS zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.