Spyshots

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Onze fotograaf heeft een hevig gecamoufleerde Kia vastgelegd. Onder al deze bepakking gaat de tweede generatie Picanto schuil, die het met een klein verjongingskuurtje moet volhouden tot 2017. Dat jaar zal namelijk de geheel nieuwe Koreaan op de markt komen.

Doordat de Kia Picanto zwaar is beplakt met camouflagemateriaal, lijkt het erop dat Kia aardig wat wil verbergen. Zelfs de portieren van de hatchback zijn afgedekt, wat kan betekenen dat er een wijziging plaatsvind aan de vouwlijn aan beide zijden. Ondanks al deze camouflage zetten wij ons geld in op ‘slechts’ nieuwe lichtunits aan zowel de voor- als achterzijde en nieuwere bumpers rondom. Daarnaast verwachten we dat het interieur een tikkeltje is aangepast om ook van binnen het hertekende model jonger te doen aanvoelen. De rest van de camouflage lijkt hierdoor grotendeels redelijk overbodig, enkel voor de show.

Tijd zal het leren
Dat de Kia nog zo rondrijdt zou normaliter erop duiden dat het nog even duurt, maar met onze eerdere assumptie in het achterhoofd verwachten wij het gefacelifte model in 2015 op de markt. De kans is groot dat we hem in Genève volgend jaar onder het doek vandaan zien komen. Indien dit klopt, weten we direct of al Kia’s afplakwerk nodig is geweest.

Gerelateerde artikelen

Gelimiteerde stoerdoenerij: Kia Picanto R-Cross

Autonieuws
Gelimiteerde stoerdoenerij: Kia Picanto R-Cross
> Artikel lezen

Driedeurs Kia Picanto heeft sportievere look

Autonieuws
Driedeurs Kia Picanto heeft sportievere look
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.