Spyshots

Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet

Porsche maakt zich op voor een facelift voor de 911 Turbo’s, waaronder de Cabriolet. Gezien de piepjonge leeftijd van deze 911-toppers gaat het slechts om minimale updates.

In de loop van volgend jaar zal Porsche melding gaan maken van de halverwege 2013 gelanceerde 911 Turbo Coupé en Cabriolet. Al is ‘vernieuwde’ in dit geval een beetje overdreven, want ten eerste zijn de wijzigingen aan de Turbo’s echt minimaal en ten tweede is Porsche überhaupt niet van grondige aanpassingen per modelgeneratie.
Je moet dus een ware 911-kenner zijn wil je de veranderingen in een of zelfs twee oogopslagen ontdekken. Pas na aandachtig vergelijken valt er te bespeuren dat, naast licht gewijzigde bumpers en achterlichten, ook de buitenspiegelbehuizingen en uitlaatpijpen hertekend zijn.

600 pk voor Turbo S?
Een niet eerder gezien detail is tevens het dubbele luchtrooster in de motorcover. Nu kan dit eigenlijk drie dingen betekenen: deze roosters zijn puur voor testdoeleinden aangebracht, ze maken onderdeel uit van het gefacelifte productiemodel óf ze duiden op zowel een visuele en een motorische wijziging. Natuurlijk hopen we op dat laatste, al zet de 911 Turbo en Turbo S met respectievelijk 500 en 560 pk al menig rivaal met meer vermogen in z’n hemd. Toch zou bijna 600 pk voor de Turbo S geen verkeerd signaal zijn richting klanten die (ook) in de race zijn voor een Ferrari 458 Speciale en McLaren 650S (Spider).

Gerelateerde artikelen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Porsche 911 Turbo ook meteen als S

Autonieuws
Nieuwe Porsche 911 Turbo ook meteen als S
> Artikel lezen

Porsche Exclusive maakt je 911 Turbo goud

Autonieuws
Porsche Exclusive maakt je 911 Turbo goud
> Artikel lezen

Verplichte kost: Porsche 911 Turbo Cabriolet Exclusive

Autonieuws
Verplicht nummertje: Porsche 911 Cabriolet Exclusive
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.