Spyshots

Mercedes GLC (voorheen GLK) debuteert als AMG

Mercedes-AMG heeft de ambitie om hard te groeien en daarom komt er van vrijwel elke Mercedes een ultra-sportieve versie van dat performancehuis. Ook de opvolger van de GLK, die door het leven zal gaan als GLC, zal in een later stadium als AMG verkrijgbaar zijn.

Mercedes-Benz haalt de bezem door haar modelnamenpolitiek dus het is eventjes schakelen tussen de vertrouwde modelnamen en de nieuwe dan wel toekomstige. Zo wordt GLK straks GLC. Die is al enkele malen voor onze camera geweest, maar nog nooit als AMG. Al gebiedt de eerlijkheid ons te melden dat de twijfel ook bij ons even toesloeg, want de auto struint momenteel nog rond als mule op basis van een minder bedeelde uitvoering.

45 of 63 AMG?
De AMG-versie van de GLC mag nu nog braaf ogen, onder het koetswerk is er vuurwerk gaande. De hamvraag is echter hoe groots dat spektakel is. Wordt het een licht geknepen 4.0 liter V8 uit de AMG GT en C 63 AMG of een verder opgevoerde 2.0 liter viercilinderturbo uit de A 45 AMG? Sommigen zijn ervan overtuigd dat het de achtcilinder wordt, terwijl anderen, waaronder wij, daarover enigszins twijfelen.
Waarom? Nou, iets in ons zegt dat de V8-biturbo voor de GLC iets te veel van het goede is. Daarbij zal Mercedes-AMG ook hebben gelet op de efficiëntie van de ideale auto-motor-combinatie. De ‘45’-viercilinder zou op dat vlak ongetwijfeld beter scoren, en gezien het relatief compacte formaat van de auto weet ook dat blok wel raad met de GLC. Mocht het de geblazen viercilinder worden dan rekenen we op minstens 400 pk, zodat de GLC AMG wel de GLA 45 AMG voorblijft.

2016
Ondanks de vele camouflage ligt de ontwikkeling van de Mercedes GLC mooi op schema. Aan het einde van de volgende zomer moet ‘ie klaar zijn, want zijn debuut staat gepland tijdens de IAA in Frankfurt, medio september. De AMG-variant volgt maanden later, met een debuut tijdens de 2016 NAIAS in Detroit.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwigheden voor Mercedes GLC op stapel

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen

Autonieuws
Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.