Spyshots

Dacia crossover

Is dit de compacte crossover van Dacia?

Er zijn sinds 2013 al geruchten over een compacte instap-crossover van Dacia. En nu is er daadwerkelijk tastbaar bewijs. De crossover zou onder de Renault Captur worden gepositioneerd. Maar of die als Renault, Dacia of wellicht zelfs Lada op de markt komt blijft de vraag.

Glimp opgevangen van Dacia crossover
De geschoten foto’s zijn weliswaar niet volledig scherp, maar vergeef dat onze fotograaf. Ze zijn van aanzienlijke afstand gemaakt aan de rand van een geheime testbaan in Frankrijk.

Mix van stijlen

De afmetingen lijken op het oog op die van de Renault Captur, net als de achterzijde van de auto. De voorkant daarentegen is sprekend Dacia. Op het logo na. Het lijkt toch echt een diamantvorm dat is afgeplakt. Samen met de uitspraak van Renault-Nissan's CEO Carlos Tavares, die vertelde dat Dacia niet mee ging dingen in het kleine segment op de Europese markt, verwachten we dat de crossover in India en Zuid-Amerika op de markt komt. Dit omdat Dacia daar onder de merknaam Renault opereert. Het is dus nog afwachten, waarschijnlijk tot volgend jaar wanneer de crossover wellicht zal debuteren.

Russische SUV?
Maar daar houdt het nieuws nog niet op. Nog een andere mogelijkheid, aangezien het model al is aangekondigd, is dat deze auto als basis kan dienen voor een SUV van Lada. Aangezien Renault-Nissan het merk heeft overgenomen zou ook dit tot de mogelijkheden behoren. We hebben nu dus een glimp opgevangen, maar de vraagtekens worden er alleen maar groter van.
Redactie
Door Redactie
Glimp opgevangen van Dacia crossover
Glimp opgevangen van Dacia crossover
Glimp opgevangen van Dacia crossover
Glimp opgevangen van Dacia crossover

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers