Spyshots

Alfa 4C Quadrifoglio Verde nog meer hardcore

Even was Alfa Romeo – in positieve zin – het gesprek van de dag. De 4C stal de harten van zo’n beetje elke autoliefhebber en daarna deed de 4C Spider dit nog eens dunnetjes over. En de Italiaanse pret is nog niet over, want dit is de 4C Quadrifoglio Verde!

Quadrifoglio Verde, met – hoe kan het ook anders – een groen klavertje vier als beeldmerk, is voor Alfa Romeo wat Abarth voor Fiat is. Al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw staan deze speciale, niet zelden gelimiteerde Alfa’s garant voor het heetste dat het Italiaanse merk op het moment naar voren kan schuiven. De 4C Quadrifoglio Verde zal zodoende veel meer zijn dan een handvol pk’s extra en een set andere wielen.
Wie de ogen de kost geeft ziet op deze foto’s al enkele te verwachten upgrades. Zo zijn er vlak voor de achterste wielkasten ineens luchtinlaten te vinden en achterop de horizontale motorkap zijn er twee additionele louvres te bespeuren. De reden hiervan laat raden. Precies, om de 1.75 liter TBi, die zeker meer dan 240 pk meekrijgt, vrijer te laten ademen. Tevens zichtbaar is het aangepaste uitlaatsysteem, waar de restanten van het hogere vermogen over worden gelaten aan moeder natuur.

Nóg lager zwaartepunt
Een sterkere aandrijflijn is welkom, maar om (significant) sneller te zijn is een optimaal stuur- en weggedrag zowaar nog bepalender. De 4C Quadrifoglio Verde moet nog meer circuitmachine worden dan de gewone 4C al is. Een hertekende carrosserie zal daaraan bijdragen, evenals een op scherp gezet onderstel. Vermoedelijk ligt de 4C QV daarvoor nog ietsje lager dan het origineel en rolt ‘ie op lichtere velgen. Allemaal ingrepen om het zwaartepunt nog verder omlaag te brengen en daarmee met name het bochtgedrag naar een hoger niveau te tillen. Als vanzelfsprekend kan de besturing daarin niet achterblijven, dus daarvan verwachten we ook nog meer actie is reactie. Jammie!

Wanneer de Alfa 4C Quadrifoglio Verde het levenslicht ziet is nog onbekend. In de loop van 2015, met een showdebuut in Genève misschien? 

Gerelateerde artikelen

Gewone koplampen als optie op Alfa 4C Coupé?

Autonieuws
Goed nieuws: nieuwe koplampen voor Alfa Romeo 4C
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Alfa 4C schakelt een tandje bij

Lifestyle & design
Alfa 4C schakelt een tandje bij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.