Spyshots

Infiniti QX30 belooft trouw aan gelikte conceptversie

De hoop was gevestigd op de Q50, maar ook die luxe-middenklasse-sedan brengt Infiniti niet wat het wil. Poging zoveel is de QX30. Gezien het feit dat het een crossover betreft doen de marktkansen in Europa al een stuk meer stijgen.

Update 23 april - Nieuwe informatie hebben we helaas niet kunnen bemachtigen, maar nieuwe foto's waarop een verder uitgeklede Infiniti QX30 te zien is hebben we wel. En die beloven ondanks de psychedelische camouflage veel goeds, want de lijnen van dit prototype komen sterk overeen met die van de zeer gelikte conceptversie. Hou dat vast, Infiniti!

Verstandige zet
Infiniti is een prachtig luxe-merk met knappe producten, maar waar eigenlijk telkens wel iets mankeert om in Europa een vaste voet aan de grond te krijgen. Want dat wil Infiniti. De Q50 had tot dusver de beste papieren, met zoal een bewezen dieselmotor van Mercedes-Benz en een marktconforme prijsstelling. Toch wil het ook niet vlotten met deze auto, al heeft een en ander ook te maken met de heersende merkbeleving rond het Japanse merk en het feit dat de Infiniti Q50 een sedan is, terwijl stations meer gewild zijn in Europa. Onveranderd populair hier zijn crossovers, het liefst niet al te veel aan de maat. En wat zien we hier van Infiniti? Zo'n soortgelijke auto, vermoedelijk straks QX30 geheten.

GLA en consorten
Of de QX30 het tij voor Infiniti in Europa eindelijk zal keren, zal ongeveer merkbaar zijn tegen het einde van 2016. Het crossover-model is dan pak 'm beet een jaar op de markt en het nieuwtje – dat in de regel altijd voor een opleving zorgt – is er dan enigszins van af. Makkelijk, zoals telkens weer, gaat de QX30 het in elk geval niet krijgen, met auto's als de Audi Q3 en BMW X1 om zich heen. Zelf ziet Infiniti in de Mercedes GLA-klasse het schoolvoorbeeld en dat is vrij logisch. Door een samenwerking met Daimler zal de QX30 zelfs deels zijn technieken delen met die Benz. Vierwielaandrijving bijvoorbeeld, wat overigens optioneel zal zijn.

Renault-diesels
Van weer een ander merk zijn de motoren. Renault gaat namelijk de beschikbare dieselmotoren in de QX30 leveren. En dat is veelbelovend nieuws, want dat doet weer een beetje downsizen bij Infiniti vermoeden. Kleiner dan een slagvolume van 2.2 liter is Infiniti immers nog niet gegaan en de 1.5 en 1.6 liter dCi's van Renault zouden wel eens een gunstig effect op de marktkansen, waaronder de vanafprijzen, kunnen hebben. De krachtigste diesel, evenals de benzinemotoren, zullen weer van Mercedes-Benz afkomstig zijn.

Gerelateerde artikelen

Infiniti QX30 opent aanval op de GLA

Autonieuws
Infiniti QX30
> Artikel lezen

Infiniti Q30 Concept laat meer van zich zien

Autonieuws
Infiniti Q30 Concept laat meer van zich zien
> Artikel lezen

Infiniti QX30 Concept steelt de show in Genève

Autonieuws
Infiniti QX30 Concept steelt de show in Genève
> Artikel lezen

Infiniti Q30 wil stuk van de premium compact-taart

Autonieuws
Infiniti Q30 wil stuk van de premium compact-taart
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.