Spyshots

Laatste testritten voor Mercedes CLA Shooting Brake

De Mercedes-Benz CLA zal binnenkort door de komst van de Shooting Brake niet meer alleen als vierdeurs-coupé in de showroom staan. De variant met een grotere bagageruimte bedient zo de consument met de looks van de coupé, met de ruimte van een stationwagen.

Bij de introductie van de CLS Shooting Brake kwam Mercedes erachter dat de kruisbestuiving tussen een (vierdeurs) coupé en een station zeer gunstig uitpakte. Het idee van eenzelfde carrosserievariant van de CLA was al snel geboren. Dit is 'm, nog weer wat naakter dan voorheen en bijna klaar om het toneel te betreden. 

Binnenkort op straat
Met zijn rode kleur, die tegen de witte achtergrond van sneeuw en ijs nog sprankelender is, is de CLA Shooting Brake een echte lifestyle-combi. Verwacht zodoende niet overdreven veel meer pakruimte in vergelijk met de vierdeurs-variant; de CLA Shooting Brake is evenzo bedoeld om de blits te maken. Wil je hoog kunnen stapelen dan ben je echt beter af met de C-klasse Estate.

Anabolen-AMG
De Mercedes CLA Shooting Brake zal in al z'n bedoeningen natuurlijk het best uit de verf komen als 360 pk sterke 45 AMG. Echter daar zal het (pittige) prijskaartje ook naar zijn. Hoeft het niet zonodig zo heftig, dan valt er te kiezen uit een breed palet aan benzine- en dieselmotoren, variërend van 109 tot 211 pk.

Gerelateerde artikelen

Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift

Autonieuws
Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift
> Artikel lezen

Nog een bagage-knaller: Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake

Spyshots
Nog een bagage-knaller: Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake
> Artikel lezen

Mercedes CLA Shooting Brake zonder jas de sneeuw in

Spyshots
Mercedes CLA Shooting Brake zonder jas in de sneeuw
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes CLA & CLA Shooting Brake

Spyshots
Mercedes CLA & CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Vandaag is rood bij Mercedes CLA Shooting Brake

Spyshots
CLA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.