Spyshots

Mercedes-Benz S-Klasse Pullman

Immense Mercedes S600 Pullman rolt het daglicht in

Wat een slagschip! Bijna zes-en-een-halve meter pure weelde op wielen rijdt hier over de Zuid-Duitse wegen rondom Stuttgart. Mercedes legt de laatste hand aan haar absolute topmodel de S600 Pullman. Een auto die we in Nederland praktisch niet tegen zullen gaan komen, maar des te meer de moeite waard is om even van dichtbij te bekijken.

Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
De Mercedes-Benz S-Klasse Pullman is allang geen geheim meer, maar we treffen het model nu wel voor de allereerste keer in gecamoufleerde trim aan op de openbare weg. Voordat we direct beginnen over de eventuele betrokkenheid van Maybach - waar al veel over gesproken is - laten we eerst kijken naar wat we hier hebben. Verwacht wordt dat de Mercedes S-Klasse Pullman een 2+2+2-indeling heeft. De achterste vier inzittenden zijn dan gescheiden van de chauffeur door een tussenschot. De middelste twee stoelen zijn naar achteren toe gericht waardoor je gezellig tegenover elkaar zit.

Sterk staaltje werk
Onder de motorkap van het 6,4 meter lange voertuig ligt een zesliter twinturbo V12 met 530 pk en 830 Nm welke alle 5.300 kg moet meesleuren. Dit absurde gewicht komt doordat we hier met de gepantserde versie te maken hebben. Al deze bepantsering houdt je veilig indien je chauffeur een vuurgevecht of hinderlaag inrijdt. De S600 kan continue geweerschoten, handgranaten en andere explosies weerstaan door zijn stalen panelen en extra aanpassingen om de inzittenden veilig te houden.
Het moge duidelijk zijn dat deze veiligheid komt tegen een hoge prijs, maar hiernaar durven we geen gooi te doen. Als we de geruchten moeten geloven, zal het standaard model zonder bepantsering maar liefst € 920.000,- kosten.

Maybach

Oké, laten we dan nu kijken hoe Maybach in het plaatje past. Gordon Wagener, Mercedes' designchef, heeft bevestigd dat Maybach als een submerk binnen Mercedes door zal gaan. Zie het als Mercedes-AMG welke net de AMG GT hebben uitgebracht. Mercedes-Maybach, welke naam wij verwachten, zal tijdens de LA Auto Show in 2015 zijn debuut maken met een verlengde versie van de S-klasse. Daarnaast zal het submerk zich in een later stadium eventueel ook wagen aan SUV’s om de strijd aan te gaan met concurrenten van Bentley, Rolls-Royce en zelfs Lamborghini. Deze mastodonten zijn namelijk erg geliefd in het Midden-Oosten, China en Rusland. Het is dan ook niet geheel onlogisch dat Mercedes daarom Maybach opnieuw nieuw leven inblaast. Alsnog...
Redactie
Door Redactie
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers