Spyshots

Ferrari LaFerrari XX maakt testmeters op circuit

De Ferrari LaFerrari is een dondersteen van jewelste. Met maar liefst 963 pk en een topsnelheid van ‘meer dan 350 km/h’ is hij alles behalve gewoon. Toch ontwikkelen de Italianen de Spartaanse XX-versie wat de ultieme tracktoy moet worden.

Dat Ferrari bezig was met een XX-versie van de LaFerrari was al geen geheim meer, ondanks dat ze hun lippen strak op elkaar houden. Hij is echter gespot op meerdere circuits, waaronder Paul Ricard en Monza. Liefhebbers maakten er foto's van en ditmaal hebben we foto’s vanaf Adria Raceway, ongeveer twee uur rijden vanaf Maranello. We kunnen nu ook een kijkje nemen in het interieur en zien dat er flink is huisgehouden. Alle 'luxe' is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor datgene wat nodig is om de rondetijden te optimaliseren.

Radicaal
Het uiterlijk is net zo doelgericht. De grootste aanpassing welke opvalt is de tweedelige spoiler achterop. Vooraan steekt de splitter nog verder naar voren om de lucht nog beter langs de carrosserie te leiden. Door de massaal aanwezige camouflage kunnen we helaas niet veel aanpassingen zien, maar eerder is voorbij gekomen dat de XX waarschijnlijk 1.050 pk bevat. Dit komt voort uit een 6.3 liter V12 die samenwerkt met een aangepaste elektrische motor. Geruchten vertellen ons dat de oplage gelimiteerd zal worden tot 30 stuks na de onthulling op het Ferrari Finali Mondiali evenement in Abu Dhabi. Deze vindt plaats van 3 tot en met 6 december. Spannend dus!

Gerelateerde artikelen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Eindelijk mooie platen van Ferrari 599XX

Autonieuws
Eindelijk mooie platen van Ferrari 599XX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.