Spyshots

'Nieuwe Aston Martin Vantage compleet anders'

Aston Martin kan nog zoveel smakelijke versies van de V8 en V12 Vantage op ons afvuren, dat houdt het niet eeuwig vol. Vervanging van zo’n beetje het gehele productgamma is broodnodig want de verkopen hobbelen achteruit. Maar gelukkig wordt er gewekt aan ‘het grootste modellenoffensief bij een sportautofabrikant ooit’, zegt Aston Martin.

‘Het grootste modellenoffensief ooit’ is een uitspraak die we eerder gehoord van een roemrucht Brits sportwagenmerk. En iedere nieuwsfreak weet wat daarvan is gekomen. Hoewel wij Aston Martin nu allesbehalve afschrijven hangen we door wat er met Lotus is gebeurd uit voorzorg eventjes de Judas uit. Eerst zien, dan geloven. Min of meer het eerste bewijs hebben we al te pakken: de volgende Aston Martin die als testmule over het circuit raast.

Kloppend AMG-hart
Aston Martin is misschien wel het meest begeerde automerk ter wereld en mogelijk vandaar bleven de jaarlijkse verkopen aardig stabiel. De afname in 2014 hobbelt echter met de maand achteruit en dat heeft gevoelsmatig te maken met het feit dat andere sportautomerken zoals Ferrari, Lamborghini en McLaren mijlen verder zijn qua technologie. Het is voor te stellen dat een Aston Martin-klant dit op een geven moment niet meer pikt.
Om een en ander recht te zetten heeft Aston Martin daarom al de armen ineengeslagen met Mercedes-AMG voor het kunnen afnemen van motoren en transmissies. Fantastisch nieuws afgaande op wat dat Duitse performancehuis keer op keer weet klaar te spelen. Neem de 4.0 liter V8-biturbo met z’n hypermoderne prestaties. Het is vrijwel zeker dat dit AMG GT-blok ook in de nieuwe Aston Martin Vantage komt te liggen. Of, indien gewenst, een aangepaste versie van AMG’s dubbel geblazen 6.0 liter V12.

Einde DB7-tijdperk
Met de aandrijftechnologie lijkt het dus wel goed te komen, maar hoe zit dat met het design? Er zijn maar weinig mensen die een Vantage, DB9 of Vanquish niet mooi vinden, maar gezien de basis van Aston’s huidige designtaal al is gelegd bij de 20 jaar oude DB7 is een revolutionair design wellicht niet onverstandig. De miljoenen kostende One-77 – die niet bijster geweldig werd ontvangen – lijkt Aston Martin wakker te hebben geschud want de nieuwe Vantage zou ‘compleet anders' zijn.

Introductiedata
Vanaf de tweede helft van 2016 zullen we meer te zien krijgen van Aston’s veelbelovende plannen. De nieuwe Vantage zal dan worden gepresenteerd, gevolgd door de verkoop begin 2017. Daarna verschijnt de nieuwe DB9 en als laatste de Vanquish. Een opvolger voor de Rapide is nog altijd onzeker. In 2016 stopt in elk geval de productie vanwege veranderingen in de productielijnen. En mocht je azen op een SUV van het merk. Geduld is wellicht een schone zaak. Eerst wil Aston Martin weer financieel gezond raken alvorens het aan zaken begint waarmee het niet bekend is. 

Gerelateerde artikelen

En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…

Autonieuws
En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…
> Artikel lezen

To the limits: Aston Martin V12 Vantage S

Autonieuws
To the limits: Aston Martin V12 Vantage S
> Artikel lezen

Verlekkeren aan Aston Martin V8 Vantage N430

Autonieuws
AM N430
> Artikel lezen

Aston Martin V12 Vantage Roadster strijkt dak neer

Autonieuws
Aston Martin V12 Vantage Roadster strijkt dak neer
> Artikel lezen

Kwartet speciale Aston Martin Q’s op pebble Beach

Autonieuws
Aston Martin Q speelt kwartet op Pebble Beach
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.