Spyshots

Scoop: hier gaat de BMW X7 van 2018

BMW zoekt naar wegen om de kas te spekken en net als rivaal Audi meent het dat te vinden in een nieuw vlaggenschip. Tegen het einde van 2018 moet dit X7 geheten paradepaardje in de verkoop gaan.

Eind maart kwam het verlossende woord van BMW dat het werkt aan een nieuw vlaggenschip, de X7. De reden om voor een moderne SUV annex crossover van formaat te kiezen is vrij eenvoudig: op florerende automarkten genieten dergelijke auto’s (nog altijd) een sterke status, ze lijken onverminderd populair en het segment van kolossen van dit kaliber is relatief klein. Toplimousines zijn er immers al genoeg, maar de spoeling super-de-luxe SUV’s van de Europese maatstaf is kansrijk dun. We noemen de Range Rover, de Mercedes-Benz GL-klasse en binnen afzienbare tijd het productiemodel van de Bentley EXP 9 F. Dat is het wel zo’n beetje. Kortom, BMW ziet kansen. Zeker als het bedrijf het design van de X7 net even anders kan boetseren. Eenvoudig zal dat overigens niet zijn vanwege de zelf toegeëigende eis dat deze BMW plaats biedt aan zeven inzittenden. Zo’n sterk aflopende à la de X6 vormt dan een struikelblok.

Mule
Nogal vanzelfsprekend is dat de volgende generatie van de 7-serie als basis dient voor de X7. Mocht daarover nog twijfel bestaan, bekijk dan de foto’s hiernaast aandachtig. De ballast bovenop het dak van dit 7-serie-prototype spreekt boekdelen: het platform wordt overduidelijk getest op het kunnen dragen van een hoger gewicht. Dit wil echter niet zeggen dat de X7 meer zal wegen dan zijn sedan-evenknie. BMW zet met ingang van de nieuwe 7-serie intensief in op carbon, aluminium en CFRP waardoor het wagengewicht beperkt blijft. Zo ook bij de X7, waarvan wordt gedacht dat ‘ie qua kilo’s niet veel onder zal doen voor de X5.

6- tot 12-cilinders
Feitelijk is het nog te vroeg om uitspraken te doen over het beschikbare motorpalet. Toch is het vrijwel zeker dat BMW de X7 niet voorzien van een viercilinder, zelfs niet bij de eDrive-plug-in hybride. Minder dan een zescilinder komt er niet in, en via een achtcilinder houdt de prestige-pret bij een twaalfcilinder op. We willen liever niet al te ver op de zaken vooruitlopen, maar de BMW X7 lijkt ons een uitstekende basis voor een soortgelijk model van Rolls-Royce. Als antwoord op de aanstaande Bentley

Gerelateerde artikelen

Audi presenteert A9 Concept en nieuwe design-DNA

Autonieuws
Audi Sportback Concept
> Artikel lezen

Bentley’s SUV wordt er niet knapper op zo

Spyshots
Bentley's SUV wordt er niet knapper op
> Artikel lezen

Bentley’s nog naamloze SUV de weg op

Spyshots
Bentley’s nog naamloze SUV de weg op
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.