Spyshots

Nieuwe Jaguar XF maakt meters

Door de XF Sportbrake pas in 2013 op de markt te zetten maakte Jaguar min of meer al kenbaar dat de huidige XF nog even door moet. Er wordt desalniettemin al wel getest met de nieuwe generatie.

Op de foto’s is de toekomstige Jaguar XF te zien met een design dat veel wegheeft van de onlangs geïntroduceerde XE. Vergelijkingen met die kleinere Jaguar zijn zoal de ovalen grille, de vouwen in de carrosserie alsook het geïntegreerde 'lipje' aan het einde van de kofferklep. Daarover gesproken. Er heerst een sterk vermoeden dat de XF een lichte gedaanteverandering ondergaat: van klassieke vierdeurs sedan naar een vijfdeurs liftback. Oftewel, en je ziet het niet meteen, maar de achterklep scharniert aan de bovenzijde van de achterruit in plaats van aan de onderzijde. Het voordeel daarvan mag bekend zijn. Precies: een makkelijkere toegang tot de kofferbak.

Werk aan de winkel
Jaguar krijgt het nog druk de komende tijd. Momenteel heeft het de handen vol aan de lancering van de XE en vervolgens zal de XQ Crossover, beter bekend als CX-17, de gemoederen bij het merk flink bezighouden. Daarna staat de nieuwe XF gepland, met een lancering ergens in 2016. Misschien dat de volgende generatie van de XJ hem nog voorgaat, want die is ook aan vervanging toe. Ze delen zelfs de bodemgroep met elkaar, Premium Lightweight Architecture genaamd (PLA). Het PLA-platform stond eerder aan de basis van de Range Rover (Sport) en heeft zich bewezen als een veelzijdige en lichte bodemgroep.
Details over de aandrijflijnen zijn schaars, maar de moderne Ingenium-motoren waarover de XE beschikt zullen waarschijnlijk ook bij de XF te vinden zijn, eventueel gekoppeld aan de nieuwe 9-traps automaat van het Jaguar Land Rover-concern.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF wordt liftback met grote achterklep

Spyshots
Grote achterklep voor nieuwe Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.