Spyshots

Seat Leon ST Cupra bijna klaar

De strijd tussen Seat en Renault om het ronderecord op de Nürburgring is in volle gang, maar tegelijk vergeten de Spanjaarden niet hun blikveld te verbreden. Naast de reeds gelanceerde hatchback-versie leggen ze momenteel de laatste hand aan de Leon ST Cupra 280.

We beginnen meteen met goed nieuws. Dachten we eerder nog dat het vermogen op 265 pk zou komen te liggen. Inmiddels weten we dat dit 280 pk zal gaan bedragen. De Leon ST Cupra is onderhuids immers krek eender aan de vijfdeurs Seat Leon ST Cupra 280. En dat betekent weer de Ford Focus ST en waarschijnlijk ook de Skoda Octavia RS het moeten afleggen tegen deze power-station uit Spanje. Om nog wat sterker in de strijd te staan, monteert Seat een sper-differentieel tussen de voorwielen, zodat de aandrijfkrachten zo efficiënt mogelijk aan het asfalt worden overgebracht. Melden hoe vlot de Leon ST Cupra 280 naar 100 km/h knalt kunnen we nog niet. We zijn enkel in de wetenschap dat de hatchback-variant hier 5,8 seconden over doet. Gezien het iets hogere gewicht van de ST zal dit zo ongeveer in zes seconden zijn. Een mooie waarde.

Cupra R in de pijplijn?
Power-stations zijn zeldzaam, helemaal betaalbare en daarmee duiden we op exemplaren die minder kosten dan 50 mille. De Seat Leon ST Cupra 280 maakt zich dus behoorlijk uniek. En er is mogelijk zelfs een nog snelle variant onderweg, de Cupra R. Die zou het naar verluidt tot minstens 300 pk schoppen en voorzien zijn van vierwielaandrijving. Seat zelf heeft deze geluiden in de wandelgangen tot dusver altijd ontkracht.

Gerelateerde artikelen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 280 zet Nürburgring-record en krijgt Performancepack

Autonieuws
Seat verbetert ‘Ringrecord met Leon Cupra 280 en introduceert Performancepack
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Seat onthult prijzen Leon Cupra 280

Autonieuws
Seat onthult prijzen Leon Cupra 280
> Artikel lezen

Klaarwakker met nieuwe Seat Leon Cupra

Autonieuws
Klaarwakker met nieuwe Seat Leon Cupra
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.