Spyshots

Vernieuwde Porsche Cayman blaast turbostoom af

Sinds de nieuwe generatie is de Porsche Cayman helemaal uit de schaduw van de 911 gestapt. Om competitief (tegen zijn eigen broer) te blijven staat een facelift gepland in 2016 die vooral technisch van aard zal zijn.

Porsche is nooit gulzig met het doorvoeren van grote optische vernieuwingen bij facelifts en aangezien de huidige Cayman uit november 2012 stamt zal dat zo blijven in 2016, als een gefacelifte versie zijn debuut maakt. Idem dito wat betreft het interieur. Houd hooguit rekening met enkele kleine upgrades, zoals net iets betere materialen en de toevoeging van een paar nog niet te noemen elektronische (rij)functies.

Vaarwel zescilinders
De grootste verandering zal onderhuids gaan plaatsvinden, namelijk het introduceren van een stel viercilinders. Er gaan geruchten de ronde dat deze de bekende zescilinders definitief verbannen uit het model, maar Porsche spreekt dit vooralsnog tegen. Hoe dan ook, de komst van steeds meer viercilinder aangedreven modellen van Porsche is onomkeerbaar. De Macan bezit er al eentje, de Cayman (en ook Boxster) krijgt er zelfs twee, al zijn beide motorisering gestoeld op hetzelfde blok.
De 2.7 liter ‘boxer-6’ wordt naar verluidt vervangen door een 2.0 liter viercilinderturbo met om en nabij de 280 pk, terwijl de 3.4 liter in de Cayman S zal moeten wijken voor een sterke variant van de eerdergenoemde tweeliter. Verwacht ondanks de bekende voordelen van een turbo geen enorme sprong in vermogen. Porsche zal daarmee zeker oppassen om de Cayman niet te veel in het vaarwater van de 911 te brengen. De voornaamste winst van de harttransplantatie zit ‘m echt in het brandstofverbruik. Maar we schatten in dat de Cayman – door meer koppel te leveren bij lagere toerentallen – ook een meer dagelijks te gebruiken sportcoupé zal worden.

Gerelateerde artikelen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Vlijmscherp scheermes: Porsche Cayman GT4

Spyshots
> Artikel lezen

Eén Studiotorino Moncenisio of drie Porsche's Cayman?

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman GTS slijpen de messen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.