Spyshots

Gefacelifte Mercedes-Benz M-klasse gaat MLE heten

Mercedes-Benz gooit haar historische modelnamen enigszins te grabbel ter bevordering van een eenvoudigere modelnamenpolitiek. Althans, zo lijkt het, nu de gefacelifte M-klasse alias ML ook een extra letter krijgt opgespeld.

Waar nu nog ML staat en jarenlang stond, zal vermoedelijk vanaf het naderende facelift-model MLE te lezen zijn. Mercedes-Benz voert ook bij haar op één na grootste SUV een naamswijziging door. De reden hiervan is dat het merk bezig is om haar modelnamenpolitiek te verduidelijken. Aangezien de ML op het platform van de E-klasse staat, wordt er straks de E bij aangeplakt. Net als dat CLA en CLS, die elk ook uit drie letters bestaan, en de GLC, nu nog GLK geheten. De facelift van de E-klasse, waar hij dus van is afgeleid, was groots en bij de MLE zal dit net zo zijn. Op de spyshots is ook te zien dat er nog veel camouflage te vinden is. Maar waar het om gaat, is wat eronder zit.

Zoek de verschillen
De vernieuwde M-klasse heeft behoorlijk aan camouflage verloren wat er vaak op duidt dat een onthulling niet ver weg meer is. En als we nu al gaan kijken en vergelijken ten opzichte van de huidige model verschilt merken we een paar dingen op. Zo is er in de aangepaste grille een enkele strip te vinden in plaats van drie. Daarnaast zijn de koplampen herzien, net als de dagrijverlichting. Het plaatwerk is daarnaast vloeiender vormgegeven door de 'harde' lijnen te verzachten bij bijvoorbeeld de wielkasten. Iets dat Mercedes eerder deed bij de E-klasse en het merk geen windeieren heeft gelegd. Opmerkelijk is dat achteraan de achterlichten (vooralsnog) niet zijn veranderd.

Aandrijvingen
Meer veranderingen zijn te vinden bij de aandrijvingen. De MLE 400 zal worden geleverd met een nieuwe bi-turbo 3.0 liter V6, naast de langverwachte hybride en geüpdatete versies van de bekende motoren. Wanneer de gefacelifte M-klasse precies naar Nederland komt is nog onbekend. Maar wij gaan uit van ergens in het tweede halfjaar van 2015.

Gerelateerde artikelen

Opgefriste Mercedes M-klasse circuleert rond poolcirkel

Spyshots
Opgefriste Mercedes M-klasse circuleert rond poolcirkel
> Artikel lezen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op

Spyshots
Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op
> Artikel lezen

Mercedes M-klasse krijgt vernieuwde neus

Spyshots
Mercedes M-klasse krijgt vernieuwde neus
> Artikel lezen

Eerste indruk van interieur nieuwe Mercedes GLE

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.