Spyshots

Opel Corsa OPC wordt nog heter bommetje

Als één (compacte) hot hatch ondergewaardeerd wordt, dan is de Opel Corsa OPC het wel. De meesten denken veel eerder aan de Renault Clio RS, Ford Fiesta ST of Seat Ibiza Cupra. Zij die de Corsa OPC hebben ervaren denken daar vaak ineens veel anders over. En de nieuwe belooft zelfs een nog heter bommetje te worden.

'De nieuwe Opel Corsa OPC, hoe durven jullie dat te schrijven'. Deels waar, want compleet nieuw is de onlangs gepresenteerde Corsa eigenlijk niet. Anderzijds is 'ie weer zo grondig aangepast voor een volgende carrière, dat de compacte Duitser dit predicaat gerust verdient.

Aangescherpt rij-ijzer
Terug naar de OPC-versie. Aangezien die als vanzelfsprekend gebruikmaakt van de technische wijzigingen aan de brood-en-boter-Corsa, belooft deze een nog heter bommetje te worden. Opel heeft immers aangegeven dat het chassis plus het onderstel amper nog gelijkenissen vertonen met de vorige generatie. De nieuwe Corsa zou een stuk scherper sturen en meer uitgebalanceerd rijden en daar profiteert de OPC-versie natuurlijk ook van. Bovendien zou de Corsa ietsje lichter zijn geworden (duidelijkheid daarover is er nog niet) en kietelt OPC de bestaande 1.6 liter turbomotor naar nieuwe hoogtes. Nu tikt de standaard Corsa OPC (als non-Nürburgring Edition) de 200 pk net niet aan. Maar met de nieuwe komt daar geheid verandering in. Vervolgens is het vrij simpele wiskunde...

Uiterlijk vertoon
Qua uiterlijk veranderd er minder veel. Iets waarvan we al een glimp hebben kunnen opvangen. Ten opzichte van de gewone Corsa heeft de OPC als vanouds grotere velgen, een sportievere voorbumper, een dakspoiler en twee grotere uitlaatpijpen en een sportief, maar niet uitgesproken interieur. Debuteren doet de nieuwe Opel Corsa OPC vermoedelijk tijdens de tuningshow in Essen, die traditioneel begin december plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Opel Corsa OPC: krachtigste Corsa ooit

Autonieuws
Opel Corsa OPC: krachtigste Corsa ooit
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’

Autonieuws
Opel Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.