Spyshots

Schot in de Seat-zaak rond langverwachte crossover

Het is momenteel een beetje stil rond Seat, al schijnt het Spaanse merk op de naderende autoshow in Parijs met iets spannends uit te pakken. Deze gelikte GT Sport Concept is echter niet productierijp. De langverwachte crossover moet dat wel zo snel mogelijk zijn. Dit zijn de eerste concrete foto’s van dat model.

Seat speelt al heel lang met het idee om een crossover te lanceren. Terwijl zo’n beetje ieder massamerk er al eentje in de showroom heeft staan of zelfs al toe is aan de tweede of derde generatie, is de gereserveerde dealerplek voor zo’n auto bij de Spanjaarden nog altijd leeg. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is een raadsel, want twee crossover-concepts ging een vermeende lancering al voor: de Tribu in 2007 en de IBX in 2011.

Leon speelt rolmodel
Wil Seat nog een lucractief graantje meepikken van de (gelukkig) nog altijd heersende crossover-hype dan moet het opschieten en dat doet het kennelijk dan ook. Een gigantisch team van specialisten werkt in Martorell momenteel aan de ontwikkeling van de crossover. Buiten de poorten van Seat’s hoofdkwartier zijn ook al de eerste praktijktesten begonnen. Deze eerste foto’s van een mule op basis van de (vijfdeurs) Leon geven dat te kennen. Over de Leon gesproken. Volgens insiders speelt dat hatchbackmodel een grote technische rol bij de totstandkoming van de nieuwe crossover die qua formaat overeenkomt met de Nissan Qashqai. Een naam zou er nog niet zijn, maar vrijwel is zeker dat het geen Tribu en al helemaal geen IBX gaat worden.

Gerelateerde artikelen

Seat IBX concept geeft voorproefje SUV

Autonieuws
Seat IBX concept geeft voorproefje SUV
> Artikel lezen

Ook Seat wil het gaan maken in China

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.