Spyshots

BMW M4 GTS in aantocht!

De M3 GTS herinneren we ons allemaal nog wel toch? De lichte en meer hardcore versie van de M3 vormde in 2009 de overtreffende trap van het 'Freude am Fahren' van de Beierse fabrikant. En dat recept lijkt BMW nu te gaan herhalen met de M4 als we af mogen gaan op deze spyshots.

Het wonderwoord bij de M3 GTS was gewicht, of beter gezegd minder gewicht. Bij het circuitmonster waren de achterbank, het audiosysteem en de airco achterwege gelaten in de strijd naar zo min mogelijk kilogrammen. Of dat met de M4 GTS zoals die te zien is op deze foto's ook het geval is durven we niet te stellen, maar insiders spreken over een streefgewicht van 1.400 kg. Aangezien de gewone M4 daar honderd kg boven zit moeten er wel maatregelen getroffen worden om daaraan te voldoen.

Meer vermogen
Bij de M3 GTS boorde BMW de cilinderinhoud van de achtcilinder op en werd 30 pk meer vermogen opgewekt. Dat moet bij de M4 GTS toch ook kunnen? Sterker nog, dankzij de turbo's kunnen de ingenieurs vermoedelijk zonder het blok op te boren al meer vermogen halen. Daarmee wordt de 431 pk van de M4 ongetwijfeld overschreden.

Visuele opsmuk
Aan het prototype op de foto's is al te zien dat het niet puur bij technische aanpassingen zal blijven. De voorbumper gaat verborgen onder de camouflage waarmee de Duitsers een spoilerlip proberen te verbergen. Maar het meest weggevende detail is de achtervleugel; een typisch GTS-element.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M3 & M4 met hun voorvaderen veereeuwigd

Fotogalleries
BMW M3 & M4 met hun voorvaderen veereeuwigd
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

‘Radicale BMW M4 zit in de pijplijn ‘

Autonieuws
‘Radicale BMW M4 zit in de pijplijn ‘
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.