Spyshots

Scoop: de nieuwe Renault Koleos

Renault trad in 2008 met veel vertrouwen toe tot het segment der SUV's. Onervaren in deze klasse, maar met hulp van partner Nissan zetten de Fransen een keurige SUV neer. Van succes was echter weinig sprake en in ons land is de Koleos dan ook al jaren niet meer leverbaar. De nieuwe zal daar verandering in gaan brengen.

Waar de eerste generatie Koleos een SUV was, wordt de opvolger een mix tussen een MPV en een SUV, inderdaad een pure crossover dus. De reden hiervoor is simpel: het succes dat Renault heeft met haar compacte crossover Captur heeft en de toenemende populariteit van dit segment smaakt naar meer. Bovendien biedt Renault hiermee een sterk wapen richting de Kia Sportage, Volkswagen Tiguan en Hyundai ix35. Iets dat het merk momenteel mist.

Designtrekken van R-Space Concept
De nieuwe Koleos werd gespot in Zuid-Europa tijdens testwerkzaamheden. Belangrijk ten opzichte van de eerdere beelden die we je konden laten zien is dat de auto ditmaal niet is gehuld in de carrosserie van een Scénic, maar zijn eigen body draagt. En die verraadt veel over het design. De crossover krijgt de bekende designtrekken zoals elke nieuwe Renault die heeft. Daarnaast heeft het design veel weg van de Renault R-Space Concept die getoond is op de Autosalon van Genève in 2011. Als het aan ons ligt een goede zet.

Debuut al spoedig
Wat voor motoren beschikbaar zullen zijn is onbekend, net als de prijzen. Wat we wel weten is dat de tweede generatie Koleos zijn debuut zal beleven in het voorjaar van 2015.

Gerelateerde artikelen

Renault Kadjar doet Koleos definitief vergeten

Autonieuws
Renault Kadjar doet Koleos definitief vergeten
> Artikel lezen

Renault Koleos: beter laat dan nooit?

Autotests
Renault Koleos: beter laat dan nooit?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.