Spyshots

Nieuwe Jaguar XF wordt liftback met grote achterklep

De XF betekende de ommekeer voor Jaguar. Met het model gloorde er een gezonde toekomst aan de horizon en zowaar: het Britse merk staat er beter voor dan ooit. Nu is het zaak om dat vast te houden. Een opvolger is zodoende in de maak.

Je hoeft echt geen liefde voor Jaguar te voelen om te beamen dat het merk een fantastische ontwikkeling heeft doorgaat. Met dank aan meneer Tata. Zonder het geld van zijn bedrijf was er misschien wel helemaal geen Jaguar meer geweest. De industrieel stapte in op het moment dat de XF op de markt kwam. Beter had Tata het niet kunnen timen, want 7 jaar later heeft Jaguar (alsook Land Rover) een omvangrijk modellengamma die elk hun steentje bijdragen aan het schrijven van gitzwarte cijfers. Dat is wel eens anders geweest. 

Meer van hetzelfde?
Terug naar de XF. De eerste generatie loopt echt op zijn laatste benen en een opvolger is meer dan welkom om in de aandacht van potentiële kopers te blijven. Het zal echter nog tot ergens in 2016 duren voordat de nieuwe XF gelanceerd wordt. Wat er dan precies onder het doek vandaan getrokken wordt is in feite nog giswerk, maar afgaande op dit prototype baart ons dat eerlijk gezegd enigszins zorgen. Een onderbuikgevoel dat bij ons al opborrelt sinds de eerste concrete vormen van de aanstaande XE zichtbaar waren.
Want jazeker, de auto op deze foto’s is van top tot teen de nieuwe generatie XF en niet de huidige zoals je wellicht dacht. Meer van hetzelfde, niet? Hmmm… met een beetje conservatief zijn is niets mis (kijk maar naar de XJ’s van weleer), maar had Jaguar dat tijdperk niet voor eeuwig een plekje in haar rijke historie gegeven? Hoe dan ook, hopelijk blijven de Britten daar niet opnieuw (te) lang in hangen. Jaguar was met hun verfrissende designs juist op de goede weg.

Lichtere liftback
Met één (onzichtbaar) kenmerk zullen praktisch ingestelde mensen in elk geval erg blij zijn. Het vermoeden bestaat namelijk dat de nieuwe XF geen traditionele sedan meer is, maar een liftback zoals de Audi A5 Sportback. Dat betekent een grote, ver open scharnierende achterklep voor een makkelijkere toegang tot de bagageruimte. Onderhuids is zo’n beetje alles nieuw. Zo staat de auto op een nieuwe bodemgroep die het wagengewicht naar beneden haalt. Of de aandrijflijnen eveneens kakelvers zullen zijn, is onzeker. De 9-traps automaat, die Land Rover (Evoque) al in gebruik heeft genomen, maakt sowieso zijn opwachting.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XF R-Sport: XF diesel met grote bek

Autonieuws
Jaguar XF R-Sport
> Artikel lezen

Dashboard Jaguar XE in presentatie InControl Remote

Autonieuws
Dashboard XE in Jaguar’s cutaway-presentatie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.