Spyshots

Scoop: dit is de Ferrari 458 Speciale Spider

Als we de internationale tests zo lezen blijkt de Ferrari 458 Speciale tegen perfectie aan te leunen. Dat deze op scherp gezette 458 Italia geen 10 scoort heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat de oplage spijtig genoeg beperkt en zelfs al uitverkocht is. We voelen ons dan ook brenger van goed nieuws nu, want de auto komt er ook als Spider.

De 458 is een goudmijn voor Ferrari en heel verwonderlijk is dat niet. Het model behoort misschien wel tot de beste Ferrari’s ooit gemaakt. Dat gevoel werd nog eens versterkt toen de 458 Speciale werd uitgebracht. Een gelimiteerde uitvoering die op punten was verbeterd die eigenlijk niet direct door derden voor mogelijk werd gehouden. En het kan zomaar zijn dat rijniveau alsnog overtroffen wordt door de 458M, het vooral technisch onder handen genomen faceliftmodel. Binnen afzienbare tijd wordt deze ‘Modificata’-versie met turbomotor geïntroduceerd, misschien wel simultaan met de Speciale Spider. Kortom, de Ferrari 458 is behoorlijk dominant aanwezig. Een doorn in het oog van aartsvijand McLaren.

Intenser
Over de in ontwikkeling zijne 458 Speciale Spider valt eigenlijk niet bijster veel nieuws te schrijven. De ingrediënten zijn immers zo klaar als een klontje: een aangepaste carrosserie met actieve aerodynamica, minder kilo’s, een specifiek ESP-systeem en pal achter de bestuurder een op scherp gezette, atmosferische 4.5 liter V8 die er pas tegen het rood een gillende 605 pk uitschreeuwt. Allicht brengt de Speciale Spider nog meer sensatie dan de Coupé door het kunnen wegnemen van het dak. Zuiverder dringt de verslavende V8-soundtrack de trommelvliezen niet binnen.

Gerelateerde artikelen

'Nederlandse' Ferrari Sergio voor 4,3 miljoen euro van jou

Autonieuws
Sergio
> Artikel lezen

Wauw! Ferrari 458 Speciale by Novitec Rosso

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ferrari 458 Speciale: sterker, sneller, beter, specialer

Autonieuws
Ferrari 458 Speciale: sterker, sneller, beter, specialer
> Artikel lezen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.