Spyshots

Dit is de Ferrari 458M, met turbo-V8

Ferrari heeft de turbo opnieuw omarmd. Echter omdat de illustere F40 het laatste steigerende paard met turbomotor was voordat Ferrari een decennia-durende pauze inlaste, hoeven we daar niet rouwig om te zijn. We kijken dan ook erg uit naar de Ferrari 458M.

Feitelijk is de zeer recent gepresenteerde, vernieuwde California de allerlaatste Ferrari met turbomotor, maar dat is muggenzifterij en natuurlijk niet zo’n spannend verhaal om te vertellen dan wanneer er een glansrol voor de F40 is weggelegd. Vandaag de dag speelt die 30 jaar oude supercar qua prestaties nog altijd tot de verbeelding, ondanks de gigantische turbolag die het rijk is. Gelukkig zijn tijden veranderd en hoeft er niet gevreesd te worden dat de M458-T, zoals de vernieuwde versie intern wordt aangeduid, pas laat op stoom komt. Toch kijken we er erg naar uit hoe de Ferrari 458M (van Modificata) zich zal verhouden tot de onlangs gelanceerde Speciale. Turbomotoren missen van nature immers de beleving en scherpte van een atmosferische krachtcentrale, mede omdat een turbo eerst uitlaatgassen nodig heeft om arbeid te kunnen verrichten.

Grote stappen, nog sneller thuis
Dat Ferrari motorisch een andere koers heeft ingezet heeft natuurlijk alles te maken met de steeds strengere emissie-eisen. Daarnaast hebben atmosferische motoren – zonder te tornen aan de cilinderinhoud – hun vermogensrek langzamerhand bereikt. Maar een noodzakelijk kwaad is kunstmatige beademing niet, zo weten we inmiddels dankzij de Ferrari California T. Ook voor de 458M verwachten we veel meer vermogen dan de 458 Italia. Een blik richting Engeland, waar de McLaren 650S vandaan komt, en we mikken op zo’n 675 pk. Dat is zomaar eventjes 105 pk meer dan het was, nog maar te zwijgen over het koppel.

Gerelateerde artikelen

Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina

Autonieuws
Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

Ferrari California T: strakker en met turbomotor

Autonieuws
Turbomotor voor grondig vernieuwde Ferrari California
> Artikel lezen

Even wegdromen bij de Ferrari California T

Fotogalleries
Ferrari California T
> Artikel lezen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

Wauw! Ferrari 458 Speciale by Novitec Rosso

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.