Spyshots

SsangYong X100

SsangYong X100 stuk moderner dan Korando

De Korando was niet onaardig, maar mede omdat SsangYong de naam niet meeheeft in Europa is die crossover op niets uitgelopen. Hoewel dat niet meteen zal veranderen, blijft het jonge Koreaans merk het proberen. Wellicht dat modernere techniek meer losmaakt.

SsangYong X100 stuk moderner dan Korando
SsangYong bruist van de ambities en toont dat graag met allerhande conceptcars. Aangezien die studiemodellen veelbelovend zijn, willen we best warmlopen voor het Koreaanse merk. Echter dan moeten die concepts wel tot volle wasdom komen en daar schort het een beetje aan. De verhouding conceptcars versus (aanstormende) productiemodellen bedraagt pak ‘m beet 5 staat tot 1. Maar wie weet is die ene – de nu nog geheten X100 – wel de verlosser voor SsangYong. In de loop van 2015 moet deze compacte crossover op de markt komen en het auto’s als de Renault Captur, Nissan Juke en Opel Mokka het leven zuur maken.

Nagelnieuw

Gezien de genoemde concurrentie bekenden voor ons zijn, hebben deze een streepje voor op de shortlist. Maar dat wil niet zeggen dat de SsangYong X100 bij voorbaat gedoemd is om te mislukken. Kijk maar naar Dacia. Door een en ander slim aan te pakken en bewezen techniek te gebruiken, zelfs als dit niet state of the art is, blijkt er een kans van slagen te zijn. Enig geluk daarbij is altijd welkom, maar vooral ook de factor prijs is niet zelden doorslaggevend. Maar daarvoor moet de X100 – helemaal in Nederland – uitpakken met efficiënte technieken: zuinige aandrijflijnen hoofdzakelijk. Dat SsangYong dit inmiddels in de smiezen heeft blijkt uit het sterke vermoeden dat de X100 op een compleet nieuwe bodemplaat staat en van motoren en transmissies wordt voorzien die vanaf een leeg vel papier ontwikkeld zijn. Er zou zelfs een hybride-uitvoering op de planning staan. SsangYong wekt daarmee in elk geval de indruk alle zeilen bij te zetten om de (Europese) consument alsnog te overtuigen dat het geen half werk wil leveren. Er is dus hoop.
Redactie
Door Redactie
SsangYong X100 stuk moderner dan Korando
SsangYong X100 stuk moderner dan Korando
SsangYong X100 stuk moderner dan Korando
SsangYong X100 stuk moderner dan Korando

Mis geen belangrijk Ssang Yong-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers