Spyshots

Laatste loodjes voor Fiat 500X

Fiat kan wel een opkikker gebruiken en in de 500X schuilt zo op het eerste oog dat talent. De Italianen zullen zodoende maar wat blij zijn dat de compacte crossover bijna klaar is voor zijn introductie, vermoedelijk op de Autosalon van Parijs.

In de eerste weken van oktober vindt die tweejaarlijkse autoshow plaats. Een belangrijke beurs, waar steevast een behoorlijk aantal belangrijke primeurs hun debuut beleven. Voor Fiat is dat waarschijnlijk de 500X. Die compacte crossover moet het Italiaanse bedrijf aan liefst 700.000 tot 800.000 verkochte eenheden in Europa helpen. Een moeilijke opgave, maar de 500X lijkt daarvoor over de beste kaarten te beschikken van alle 500-modellen die er recent zijn gelanceerd.

Jeep Renegade
Compacte crossovers blijven gretig aftrek vinden en zodoende maakt Fiat met de 500X een serieuze kans (nieuwe) klanten in Italiaanse sferen te krijgen. Onderhuids is de 500X echter deels Amerikaans, want parallel ontwikkeld aan de reeds gepresenteerde Jeep Renegade. Beide auto’s zullen desalniettemin prima naast elkaar kunnen bestaan en één blik op het uiterlijk is voldoende om diezelfde conclusie te trekken. Technisch en motorisch is er echter veel gemeen. Het moet wel heel raar lopen als de 500X niet tevens verkrijgbaar is met een zestal motoren, evenveel benzines als diesels, gekoppeld aan een manuale 5- of 6-bak of een 6- of 9-traps automaat.

Gerelateerde artikelen

Officieel: Fiat 500XL heet 500L Living

Autonieuws
Officieel: Fiat 500XL heet 500L Living
> Artikel lezen

Design Fiat 500X riekt naar MINI Countryman

Autonieuws
Design Fiat 500X riekt naar MINI Countryman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.