Spyshots

Geen BMW X4 M, wel deze ‘M40i’

Slecht nieuws voor de fans: de X5 M en X6 M blijven voorlopig de enige X-series die door de handen van BMW M GmbH gaan. Een X4 M komt er niet als we de insiders moeten geloven. Als troost wordt deze ‘M40i’ op de markt gebracht.

Om eerlijk te zijn is het hoogst onzeker of er een BMW X4 M in de pijplijn zit. Sommige bronnen beweren namelijk van wel, andere spreken dit tegen en baseren hun weerleggingen op het feit dat de X3 de M-badge tot dusver ook nog nooit heeft mogen ontvangen. Echter, wat niet is kan nog komen en dat is volgens onze bron ook precies wat er staat te gebeuren: BMW slaat de eerste generatie X4 over om vervolgens diens opvolger het M-geluk te gunnen. Waarom? Geen idee. Zeker is in elk geval dat de xDrive35i niet de allersnelste uitvoering van de pas geboren X4 zal zijn. Daar hebben we nu immers bewijs van.

BMW Performance
De X4 M40i is wat bijvoorbeeld de M235i en M50d ook zijn, modellen geboren in de kraamkamers van BMW Performance, de sportafdeling die zich bevindt tussen de normale en de M-afdeling. Als basis voor de vermoedelijk te heten M40i dient de xDrive35i met 3.0 liter zes-in-lijn en een turbocharger. Normaliter is dat blok goed voor 306 pk, maar voor de gelegenheid kan de aanstormende X4-topper rekenen op zo’n 375 pk. Omdat dat tevens kenbaar te maken aan de buitenwereld zonder daarvoor de voet tegen het schutbord te planten, wordt ook het uiterlijk aangedikt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

De BMW X4: compacter, maar net zo spraakmakend

Autonieuws
Hier is de BMW X4 dan eindelijk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.