Spyshots

Mercedes MLC 63 AMG doet een knappe 'stoppie'

Wat krijgen we nu? Een Mercedes MLC 63 AMG die een gecontroleerde stoppie uitoefent. Wij wisten niet eens dat een auto daartoe in staat was.

Voor de niet zo motorfiets minnende autoliefhebbers onder ons: een stoppie is een gecontroleerde remactie (met de voorrem) waardoor het achterwiel het liefst zo ver mogelijk omhoog komt. Een soort omgekeerde wheelie dus, dat een vaak geziene truc is tijdens stuntshows. Anders dan bij een motorfiets kunnen de voor- en achterremmen van een auto niet separaat bediend worden, wat een stoppie voor een auto enorm lastig maakt. Toch deed dit prototype van de Mercedes MLC 63 AMG het.

Nieuwe details zichtbaar
De stoppie die de MLC 63 AMG bedoeld dan wel onbedoeld maakte kwam voort uit het grondig testen van het airbagsysteem op het ontwikkelingsterrein van Mercedes-Benz in Sindelfingen. Voor die testproef moest veel van de grove camouflage verwijderd worden en dat was natuurlijk het moment voor onze fotograaf om enkele plaatjes te schieten van de ontluikende details. En dankzij de feloranje onderdelen is nog beter te zien waarin de AMG-versie zich onderscheidt van de normale MLC. Op veel punten is dat overigens niet.

Twee motorvarianten
Als normale uitvoering maakt de Mercedes MLC jacht op de X6 van BMW, die onlangs zijn tweede generatie is ingegaan, terwijl de M-versie daarvan het aan de stok krijgt met de MLC 63 AMG. De messen die daarvoor worden geslepen zijn twee varianten van AMG’s M157-motor, de welbekende 5.5 V8-BiTurbo. De lichtste variant levert naar verwachting 557 pk en de sterkste, de S-versie, en nog hogere 585 pk. Insiders twijfelen echter of AMG nog lang de ‘ M157’ blijft gebruiken nu het bedrijf een nagelnieuwe 4.0 liter V8 klaar heeft die over eenzelfde potentieel beschikt, maar veel zuiniger kan zijn.

Gerelateerde artikelen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV

Autonieuws
Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV
> Artikel lezen

Mercedes MLC 63 AMG opent jacht op X6 M

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.