Spyshots

De nieuwe Honda NSX leeft nog! Alhoewel...

Eerst het goede of het slechte nieuws? Ach, laten we maar beginnen met het eerste. Blij zijn we te melden dat er eindelijk schot in de zaak rond de nieuwe Honda NSX lijkt te komen. Alleen hadden we dat liever met andere beelden kenbaar gemaakt.

Mogelijk komt het door de gewenste complexe aandrijflijn dat de opvolger van de illustere Honda NSX uit midden jaren ’90 lang op zich laat wachten. Evenzo is de kans zeer aanwezig dat diezelfde techniek de oorzaak is geweest van dit bijna compleet uitgebrande prototype. Maar ach, dat overkomt de beste als we Ferrari en Lamborghini moeten geloven, dus laten we hier maar geen verdere aandacht aan schenken. Het is toch vooral goed nieuws dat Honda in het openbaar weer serieus interesse toont in de langverwachte opvolger van haar supersportauto van weleer. Op de Nürburgring nog wel, wat altijd een veelbelovend teken is.

Complexe aandrijflijn
Net als het origineel – waar racelegende Ayrton Senna nog aan mee heeft gewerkt – is de nieuwe NSX een midscheepse sportauto waarin een V6 de hoofdrol speelt. Maar bij alleen die motor blijft het niet. De auto put zijn energie eveneens uit twee elektromotoren en tussen al die bedrijven door zorgt een automaat voor de overbrenging op de achter- en de voorwielen. Tot hoeveel vermogen deze complexe aandrijflijn leidt is in feite nog altijd gissen, maar sommige bronnen zijn ervan overtuigd dat dat ergens tussen 400 en 500 pk ligt. Enerzijds moet dat ook, wil de nieuwe Honda NSX zijn gedoodverfde rivaal, de (volgende) Nissan GT-R, kranig tegenstand kunnen bieden. In 2015 weten we hopelijk hoe het er daadwerkelijk voor staan. Eindelijk!

Klik hier of op de tag 'fotogalleries' om te bewonderen hoe dit prototype van de Honda NSX er voor de brand uitzag.

Gerelateerde artikelen

Productie Honda NSX in 2015 van start

Autonieuws
Productie Honda NSX in 2015 van start
> Artikel lezen

Prototype nieuwe Honda NSX op racesnelheid

Autonieuws
Prototype nieuwe Honda NSX op racesnelheid
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.