Spyshots

Toyota Auris Cross

Toyota Auris volgt de ‘Cross’-trend

Bijna twee jaar oud is de huidige Toyota Auris nu. Een milde facelift is dan zo vreemd nog niet en het lijkt erop dat de Japanners van die gelegenheid gebruik gaan maken om een nieuwe uitvoering te introduceren: de Auris Cross.

Toyota Auris volgt de ‘Cross’-trend
Of de opgeruigde Auris daadwerkelijk Cross als tweede achternaam krijgt is slechts een mogelijkheid, geen zekerheid. Toyota heeft immers nog nooit eerder een dergelijk model op de markt gebracht. Voor het gemak noemen we de avontuurlijk getinte Auris daarom maar even zo, in lijn met merken en modellen die Toyota hierin al voorgingen: Volkswagen CrossGolf, Volvo V40 Cross Country, Citroën C5 CrossTourer, maar ook Audi A4 Allroad en Opel Adam Rocks.

Geen schone schijn

Terwijl het dus nog alle kanten op kan met de werkelijke naam, is Toyota het vooral te doen om een graantje mee te kunnen pikken nu dit soort trendy modellen populair zijn. Uitstraling is kennelijk bij deze auto’s alles, daadwerkelijke terreincapaciteit nietszeggend. En toch zou de Auris Cross best eens 4x4-aandrijving kunnen hebben, al was het alleen maar om de markt eraan te herinneren dat Toyota op dat vlak ook een heel verdienstelijke reputatie heeft. Bovendien weten ze in Japan niet beter; daar prijkt namelijk gewoon een Auris met 4WD in de prijslijsten. De verwachting is dat de Auris Hybrid niet als opgehoogde Cross verkrijgbaar zal zijn, want dat is funest voor diens verbruik en de CO2-uitstoot. 

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Auris volgt de ‘Cross’-trend
Toyota Auris volgt de ‘Cross’-trend
Toyota Auris volgt de ‘Cross’-trend
Toyota Auris volgt de ‘Cross’-trend

Zoeken

Merk- & modeldossiers