Spyshots

Wilde Ford Mustang SVT gespot

Ook van de nieuwe Ford Mustang verschijnen weer de meest wilde uitvoeringen. Hoera! Alleen gaat het bangmakende verhaal rond dat deze niet meer gevoerd zullen worden onder de Shelby-naam, maar onder Ford’s SVT-label.

SVT staat voor Special Vehicle Team dat onder meer deze bruut van een Ford F-150 Raptor om zijn naam heeft staan. Dat kan wel zo zijn, maar wij willen gewoon niets liever dan de indirecte zegen van de in mei 2012 overleden Carroll Shelby over de meeste wilde Mustangs die Ford nog gaat uitbrengen. Dus ook over het uiteindelijke productiemodel waarvoor dit prototype momenteel de Nürburgring over raast.

GT350
Gelukkig is het aan de kant zetten van de Shelby-naam voor SVT vooralsnog een gerucht, want zoals gezegd moeten wij er niet aan denken. Bovendien is er het voordeel van de twijfel omdat er in de wandelgangen wordt gesproken dat de eerste wilde Mustang van de nieuwe generatie ‘GT350’ krijgt opgespeld. En die typeaanduiding is onlosmakelijk verbonden aan Shelby. Er gloort dus hoop.

+500 pk
Als vanzelfsprekend heeft de vermeende nieuwe Mustang GT350 een dikke achtcilinder onder de kap die meer pk’s aflevert dan de 420 stuks van het achtcilinder-model in het reguliere leveringsgamma. Het toegepaste motorblok kent daarvoor onder andere een groter slagvolume, en het vermoeden heerst zodoende dat Ford de 5.8 liter V8 uit de nog altijd verkrijgbare Shelby Mustang GT500 van de uitgaande generatie opnieuw gaat gebruiken. Aangezien dat blok in die Mustang 650 pk weet te ontwikkelen, is 500 pk voor de nieuwe GT350 niet onrealistisch. De daarna te verschijnen nieuwe Mustang GT500 klapt natuurlijk nog eens over dat vermogen heen.

Gerelateerde artikelen

Partybeest: Ford Mustang 50 Year Limited Edition

Autonieuws
Feestnummer voor Ford met Mustang 50 Year Limited Edition
> Artikel lezen

Verrassing: ook al nieuwe Ford Mustang Convertible

Autonieuws
Ford Mustang Convertible
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Mustang massaal gereserveerd

Autonieuws
Nieuwe Ford Mustang massaal gereserveerd
> Artikel lezen

50 jaar Amerikaanse spierkracht: zes generaties Ford Mustang

Autonieuws
1964 – 1973
> Artikel lezen

Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang

Autonieuws
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.