Spyshots

Cadillac CTS-V wordt onvervalste supersedan

Cadillac heeft de smaak te pakken, of beter gezegd haar performanceafdeling die verantwoordelijk is voor de doorgaans brute V-series. In het kielzog van de ATS-V, die de BMW M4 Coupé in het vizier heeft, betrappen we nu de CTS-V waarvan de M5, RS 6 en E 63 AMG het benauwd moeten krijgen.

Om maar meteen met het mooie nieuws in huis te vallen: anders dan de ATS-V, die met z’n V6-twinturbo zich nog enigszins van een geciviliseerde kant laat zien, doet de nieuwe CTS-V het met een onvervalste achtcilinder. Sterker, de aandrijfkrachten zullen naar verwachting komen van dezelfde 6.2 liter V8-Supercharger die in de onlangs geïntroduceerde en zeer imponerende Corvette Z06 te vinden is. Vrees dus niet over onvoldoende vermogen, want de 550 pk die de nog altijd verkrijgbare CTS-V van de vorige generatie ophoest zal zonder enige twijfel overtroffen worden. Stilstand is immers achteruitgang, helemaal op dit niveau. Al zal Audi – die de jongste RS 6 ietsje minder power maar wel meer koppel meegaf – daar anders over denken. Mogelijk dat de Ingolstadters daarvan nu spijt hebben, maar ook BMW M en Mercedes-AMG kunnen hun borst gaan natmaken.

Furieus uiterlijk
Bij een verwacht vermogen van om en nabij de 600 pk en minstens zoveel trekkracht hoort natuurlijk een zeker uiterlijk vertoon. En hoewel de camouflage nog talrijk aanwezig is op dit prototype, is nu al op te maken dat daaraan gehoor wordt gegeven. Om gewoon maar kort te gaan: de Cadillac CTS-V oogt zelfs in zijn tijdelijke psychedelische jas al woest. Kortom, hopelijk duurt het niet lang meer tot de onthulling.

Gerelateerde artikelen

Cadillac CTS-V kleineert E 63 AMG & co

Autonieuws
Cadillac CTV-S kleineert E 63 AMG en consorten
> Artikel lezen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend

Autonieuws
Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.