Spyshots

Gespotte Ford Galaxy is the real deal

De vorige keer dat de nieuwe Ford Galaxy voor de camera langsreed betrof het nog een mule op basis van de huidige generatie. Maar dit keer hebben we met een prototype van het daadwerkelijk model te maken!

Het is altijd mooier om een nieuwkomer in z’n legitieme gedaante te betrappen, ware het niet dat er dit keer weinig te zien valt. Ford houdt de nieuwe Galaxy namelijk nog zwaar ingepakt en dat heeft vast te maken met het feit dat het nog zeker een jaar duurt tot aan de introductie – en niet zoals eerder werd gedacht een onthulling in de eerste helft van dit jaar. Waarom het presentatiemoment is verschoven is echter niet duidelijk.

Gelikte uitstraling
Over het design van de nieuwe Galaxy valt dus feitelijk nog weinig te zeggen, maar Ford zal ongewijfeld haar naam als ongekroonde meester in MPV’s tekenen willen prongeren. Dat voorzetje gaf het immers al met de S-Max Concept uit 2013. Erg gelikt oogde die voorbode van de toekomstige S-max en het ligt in de lijn der verwachting dat Ford de nog grotere Galaxy qua design opnieuw dicht tegen dat model houdt, net als met het origineel. Laten we het in elk geval hopen, want wie weet wakkert de vraag naar MPV's daarmee weer wat aan. De laatste jaren heeft die namelijk een behoorlijke duikvlucht genomen met de opkomst van allerhande cross-overs als voornaamste oorzaak. 

Gerelateerde artikelen

Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

Autonieuws
Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Galaxy duikt voor het eerst op

Spyshots
Nieuwe Ford Galaxy duikt voor het eerst op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.