Spyshots

Gefacelifte Porsche Boxster (mét viercilinder?) onderweg

Op de uiterlijke wijzigingen van de Porsche Boxster zal niemand meteen afkomen. Die zijn immers minimaal. Maar onderhuids gaat vermoedelijk wel degelijk een primeur schuil: een viercilinder.

Dat Porsche werkt aan een viercilinder-boxermotor is inmiddels geen geheim meer. Dat heeft Porsche's CEO Matthias Müller namelijk officieel bevestigd. Maar het moment waarop de motoren hun intrede zullen gaan doen blijft nog ongewis. Is dat in de gefacelifte Boxster zoals we die hier zijn rijden of wacht Porsche op de volgende generatie van het model? Bovendien gaan er geruchten over een 1.6, een 2.0 en een 2.5 liter metende variant met vermogens variërend van 210 tot bijna 400 pk. In de strijd om de CO2 gaat Porsche in elk geval wel overstag. Maar stijlvol. Het wordt een boxermotor, "want", zo zegt Müller, "Porsche is een boxerbedrijf".

Heel goed kijken voor de verschillen
Als de introductie van de viercilinder gelijk valt met de facelift voor de Boxster dan moet je twee keer kijken om het verschil te zien. Aan het prototype op de foto's is enkel aan de iets bijgeschaafde voorbumper en afgeplakte lichtunits te zien dat het hier om een verjonging gaat. Precies in lijn met de strategie die Porsche al jaren hanteert. Eind 2015 moet het zover zijn, dan zal Porsche het vernieuwde model presenteren.

Gerelateerde artikelen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.