Spyshots

Mercedes C-Klasse Cabrio doet geheimzinnig

Het duurt nog zeker een jaar voordat de C-klasse Cabriolet op de markt verschijnt, maar nu al kijken we erg naar het cabriomodel uit. En Mercedes-Benz houdt de spanning erin door vooral niet te veel prijs te geven.

Premium-cabriolets blijven onverminderd populair en niet alleen in de landen die bovengemiddeld veel zonuren kennen. Ook in ons eigen Nederland worden er jaarlijks relatief veel cabrio’s uit de hogere prijsklasse gekocht. De Mercedes C-klasse Cabriolet zal dan ook echt geen zeldzame verschijning zijn vanaf medio 2015. En gelukkig maar, want naar verwachting belooft het een heel stijlvolle cabrio te worden.

Mooi glad koppie
Een deel van die voorspelling baseren we natuurlijk op de onlangs gepresenteerde C-klasse’s. De eerste persoon die nieuwe C-klasse Limousine en Estate niet prachtig vindt, moeten wij nog tegenkomen. Vooral binnenin is het al snel in de ene na de andere verbazing vallen door het warme design en de hoogwaardige materialen. Mercedes zet hiermee momenteel echt de maatstaf. Hopelijk houdt het dat vol bij de C-Cabriolet of doet het daar zelfs nog een schepje bij bovenop. De kwaliteit van de kap lijkt in elk geval van hoog niveau te zijn. Prachtig strak staat de vermoedelijke softtop zo op het oog, waardoor de C-klasse Cabriolet – in gesloten toestand – een mooi rondje kopje lijkt te krijgen.

Er tussenin
Mercedes heeft straks een behoorlijk omvangrijk cabrioprogramma. Sommigen zullen menen dat ze daarmee hun eigen glazen ingooien, want bijvoorbeeld een open C-klasse concurreert nogal intern met de E-klasse Cabriolet. Klopt, maar de C-klasse Cabriolet is vooral ook bedoeld om de strijd om de consumenteneuro’s aan te gaan met de A3- en de 2-serie Cabriolet. De prijzen van de E-klasse Cabriolet liggen daar te hoog voor en dat model heeft zijn handen immers al vol aan de A5- en 4-serie Cabriolet. Naar verluidt wordt de C-klasse Cabrio veruit de voordeligste cabrio-aanbieding van Mercedes, dus met prijzen die onder die van de SLK liggen. En die Coupé-Cabriolet is er vanaf € 47.995,-.

Gerelateerde artikelen

Prijzen Mercedes C-klasse Estate vanaf € 39.650,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes onthult AMG Line voor C-klasse Estate

Autonieuws
Mercedes onthult AMG Line voor C-klasse Estate
> Artikel lezen

'Mercedes komt in 2015 met C 450 AMG Sport'

Autonieuws
Mercedes bezig met C 450 AMG Sport (367 pk)
> Artikel lezen

Alle details van de nieuwe Mercedes C-klasse Estate

Autonieuws
Alle details van de nieuwe Mercedes C-klasse Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.