Spyshots

Lichte facelift voor BMW 1-serie

Wanneer BMW de levensloop van een nieuw model uitstippelt, maakt het bedrijf halverwege die cyclus even tijd voor het doorvoeren van een, doorgaans milde, facelift. De 1-serie is datzelfde lot beschoren.

Nee, BMW, facelifts en 'ingrijpend' zul je niet gauw samen in één zin vinden. Het Beierse merk heeft steevast vertrouwen in hun gekozen strategie en laat modellen vrijwel onaangetast doorrijden tot er een nieuwe generatie op de stoep staat. Zo ook bij de BMW 1-serie, waar veranderingen zich op het eerste oog beperken tot de voor- en achterbumper.

Aangezicht
Dit feit is zeker opvallend te noemen. Het grootste kritiekpunt van de 1-serie, de ietwat vreemd ogende koplampen, lijken vooralsnog namelijk onaangetast. Mocht BMW dit doorzetten, wordt de keuze wellicht met gefronste wenkbrauwen ontvangen bij het koperspubliek. Er is namelijk - volgens velen - een welkome oplossing in de vorm van het neusje van de 2-serie voorhanden. En ook naar onze mening zou die niet misstaan voorop de Einser. Afijn, voor zover nu te concluderen is, houdt BMW vast aan het gekozen design. Verder is er nog bar weinig bekend over eventuele vernieuwingen cq. wijzigingen, maar het is niet ondenkbaar dat BMW het bij enkel het bijpunten van de bumpers houdt. 

Eind 2014 wordt de opgefriste BMW 1-serie verwacht.

Gerelateerde artikelen

‘Voorwielaangedreven BMW 1-serie Sedan in 2017’

Autonieuws
‘Voorwielaangedreven BMW 1-serie Sedan in 2017’
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.