Spyshots

Nieuwe BMW X1 heeft z'n jas nog aan

Het lijkt wel alsof BMW, Audi en Mercedes-Benz bij elkaar afkijken. De GLA-klasse was namelijk nog maar net gelanceerd, of de eerste spyshots van een opgefriste BMW X1 en Audi Q3 druppelden al binnen. In 2015 staan die laatste twee te trappelen om aan de slag te gaan. En onderweg naar z'n onthulling hebben onze spionagefotografen hier de crossover uit München in het vizier.

BMW's gedeeltelijke ingebruikname van voorwielaandrijving beperkt zich niet tot de 2-serie Active Tourer, maar zal zich ook uitbreiden naar de nieuwe BMW X1. Beide auto's, alsook de nieuwe MINI Mini, zijn namelijk gestoeld op het UKL-platform van de BMW Groep, dat naast voorwielaandrijving ook vierwielaandrijving faciliteert.

Zelfde motoren
Naast een gedeeld platform, deelt de BMW X1 naar alle waarschijnlijkheid ook zijn motorenpalet met de 2-serie Active Tourer. Onderaan die keuzelijst vinden we de nieuwe 1.5 liter driecilinder, die dit jaar als runner-up is geëindigd in de strijd om New Engine of the Year en reeds te vinden is in de MINI Mini. Dit benzineblok levert 136 pk en 220 Nm en zal waarschijnlijk louter verkrijgbaar zijn met voorwielaandrijving. BMW heeft er ook een dieselvariant van in de schappen liggen, maar 95 pk zal voor BMW (en de beoogde consument) niet krachtig genoeg zijn.
Daarna zijn het louter tweeliter viercilinders die de klok slaan. Benzinerijders hebben de keus uit 184 pk en 270 Nm, of 231 pk en 350 Nm. Dieselaars krijgen dan weer een keuze uit 150 pk en 330 Nm, of de sterkere variant met 184 pk en 380 Nm.

Gerelateerde artikelen

Oude en nieuwe BMW X1 houden elkaar warm

Spyshots
BMW X1
> Artikel lezen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.