Spyshots

Mercedes C 63 AMG Estate schittert op de Ring

Er zijn maar weinig mensen die de nieuwe C-klasse geen mooie auto vinden. En hij wordt nog mooier, als C 63 AMG natuurlijk. Dit zijn de laatste beelden van de Estate-variant op de Nürburgring.

Nu we ook weten hoe de nieuwe M3 zich gedraagt, kijken we des te meer uit naar een gevecht tussen dat BMW M-model, de Audi RS 4 en de aanstormende Mercedes C 63 AMG. Drie praktische performance-modellen van het hoogste niveau en toch behoorlijk verschillend van elkaar. Dat verschil zit ‘m in het hart van de auto’s.
De BMW M3 doet het met een geblazen zes-in-lijn, de RS 4 met een atmosferische achtcilinder en de C 63 AMG met een V8-biturbo. De hamvraag is echter nog altijd hoe groot van volume de achtpitter in de nieuwe C 63 is. Wordt het 5.5 of 4.0 liter? De eerste is relatief gezien een oude bekende, de ander nieuwer dan nieuwer met een aanstaand debuut in de AMG GT.

Om het even
Om eerlijk te zijn is het uiteindelijke slagvolume ons om het even. Het gaat er immers om waartoe de toegepaste AMG-V8 in staat is. Naar verwachting is dat op zijn minst het opwekken van 450 pk, uiteraard in zowel de Limousine als Estate-variant. Meer vermogen is aannemelijk, omdat de C 63 AMG altijd de sterkste van het genoemde trio is geweest en de RS 4 beschikt al over 450 pk. De M3 is bedeeld met 431 pk.

Bulderen of snurken
Naast brute kracht is het geproduceerde geluid van de ‘mysterieuze’ achtcilinder ook niet onbelangrijk. Vanwege de hartoperatie zorgt dat detail misschien wel voor de kortste vingernagels. We zijn immers zo verwend geraakt met het heerlijke gebulder van de nu toegepaste atmosferische 6.2 liter. Uit ervaring weten we dat de 5.5 liter biturbo al iets minder rauw en puur klinkt, dus mocht de C 63 AMG met de nieuwe 4.0 liter V8-biturbo gepresenteerd gaan worden, dan is het afwisselend duimen en nagelbijten.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C 63 AMG maakt haast op de Ring

Spyshots
Mercedes C 63 AMG maakt haast op de Ring
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes C 63 AMG haarscherp in beeld

Spyshots
De nieuwe Mercedes-Benz C 63 AMG haarscherp in beeld
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Brute scoop: Mercedes C 63 AMG Estate!

Spyshots
Mercedes C63 AMG Estate voor het eerst gespot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.