Spyshots

Snellere Toyota GT86 toch in de maak?

Telkens als Toyota een extra sportieve GT86 presenteerde bleef het bij 200 pk. Ook op de geruchten rond een extra krachtige, geblazen versie ging het bedrijf niet diep in. Tot nu?

Op dit moment wordt de Nürburgring-Nordschleife onveilig gemaakt door deze GT86. Het prototype doet een extra snelle versie vermoeden, maar de zwarte carrosseriedelen en de gigantische achtervleugel zeggen feitelijk niets. Die laatste is immers al vaker gespot achterop de Japanse sportcoupé.

Twijfelachtig carbon
Welk doel dit prototype dan wel heeft, weten we gewoonweg niet. Mogelijk duidt de auto toch op een lancering van een snellere en eventueel lichtere versie en heeft Toyota ons altijd een leugentje om eigen bestwil verteld. Over ‘lichter’ gesproken. In tegenstelling tot wat sommige andere media beweren is het van de zwarte panelen niet zeker dat ze uit koolstofvezel zijn opgetrokken. Onze fotograaf twijfelt daar ten zeerste aan, niet in de laatste plaats vanwege het aannemelijke feit dat carbon de vraagprijs van de GT86 sterk zal opdrijven, terwijl Toyota het model nu juist altijd heeft bedoeld als betaalbare sportcoupé. Wordt vervolgd...

Gerelateerde artikelen

Cosworth geeft Toyota GT86 welkome powerboost

Tuning & styling
Cosworth geeft Toyota GT86 welkome powerboost
> Artikel lezen

Gelimiteerde Toyota GT86 Cup Edition

Autonieuws
Gelimiteerde Toyota GT86 Cup Edition
> Artikel lezen

Dakloze Toyota GT86 blijft een droom

Autonieuws
Dakloze Toyota GT86 blijft een droom
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.