Spyshots

Milde update voor Audi RS Q3

Audi's compacte crossover wordt binnenkort onderworpen aan een facelift, die begin volgend jaar aan het grote publiek in de Verenigde Staten zal worden getoond. Dan kan de performance-versie van de Q3 natuurlijk niet achterblijven!

De Audi RS Q3 staat bij menig autoliefhebber aardig hoog aangeschreven. En dat zal niet op de eerste plaats zijn door zijn looks of praktisch gemak, maar meer door de motor die zich in het vooronder schuilhoudt. Een 2.5 liter turbo-vijfcilinder, zo zien (en horen) ook wij ze graag! Hier op de redactie werd dan ook een zucht van opluchting geslaakt bij het onder ogen krijgen van deze spionagefoto's, want alles duidt erop dat dezelfde 310 pk sterke TFSI dienst zal blijven doen in de RS Q3. Het scherpe gehoor van de spionagefotograaf hielp daar overigens een handje bij.

Genève
De foto's van de aanstaande facelift voor de brood-en-boter Q3 verklappen dezelfde vernieuwingen als voor de RS-versie. Wat Audi ons voorschotelt is een zeer milde facelift, die in de VS zal dienen als goedmakertje voor de verlate marktintroductie aldaar. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zien ze de Q3 Rs graag de oversteek maken, maar dat staat te gebeuren is nog niet duidelijk. De introductie van de vernieuwde Q3 RS laat bovendien  nog wel eventjes op zich wachten. Vermoedelijk pas volgend jaar maart, op de Autosalon van Genève, is het zover.

Gerelateerde artikelen

Audi steekt Q3 en RS Q3 in het nieuw

Autonieuws
Audi steekt Q3 en RS in het nieuw
> Artikel lezen

ABT pompt Audi RS Q3 op tot waardige RS

Tuning & styling
ABT geeft Audi RS Q3 welkome boost
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Audi Q3 & RS Q3

Autotests
Autotest | Vernieuwde Audi Q3 & RS Q3
> Artikel lezen

Audi RS Q3 leverbaar vanaf € 73.600,-

Autonieuws
Audi RS Q3 leverbaar vanaf € 73.600,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.